پنج قاعده برای مقابله با اضطراب
پنج قاعده برای مقابله با اضطراب
قاعده اول: اجتناب در کوتاه مدت اضطراب را کاهش می دهد ولی چون مشکل را کاملاً برطرف نمی کند در طولانی مدت موجب مشکلاتی میشودمیشود.اجتناب از افراد٫ مکانها و تکالیفی که زندگی را دشوار می سازند تقویت کننده است.این منابع اضطراب تا زمانی که با آن روبرو نشوید خود به خود مرتفع نمیشوند هر چه بیشتر از این عوامل اضطراب زا اجتناب کنید بیشتر به سراغ شما می آیند.از آنجا که فرد مضطرب به طور دائم گوش به زنگ است٫ هیچ وقت کاملاً احساس آرامش نمی کند چون نمی داند که عامل اضطراب زا چه زمانی دوباره ظاهر خواهد شد.راه دیگر برای پی بردن به معایب اجتناب توجه به سبک مقابله ای سرکوبگر است.سرکوبگرها از اضطراب رنج میبرند ولی آن را انکار میکنند.آنها خود را منطقی٫مسلط و غیرمضطرب نشان میدهند.متاسفانه با اینکه انکار در کوتاهمدت پاسخ مقابله ای مفیدی است اما پیامدهای منفی زیادی دارد.
قاعده دوم: استفاده از رویارویی مثبت برای مقابله با اضطراب دو دلیل خوب دارد: اول اینکه مواجهه و رویارویی راهی است برای حساسیت زدایی خود نسبت به افراد٫ مکانها و تکالیفی که زندگی را برای ما دشوار میکند. دوم رویارویی مثبت با مشکلات بر خودپنداره شما تاثیر می گذارد. تصور کنید وقتی به جای اجتناب از موقعیت های اضطراب زا به کار مناسب تری دست بزنید٫ چقدر احساسات شما متفاوت خواهد بود.
قاعده سوم: افراد تسلط گرا توان خود را برای کسب و توسعه مهارتهای خود صرف میکنند و مشکلات را به تجارب آموزنده مبدل میسازند. افراد عملکرد گرا به سختی می توانند بعد از تحمل شکستی در خودشان انگیزه ایجاد کنند و نیروهای خود را بازیابند.همچنین غلبه بر کمرویی و به دست گرفتن ابتکار عمل در روابط بین فردی هم برای این افراد سخت است.تسلط گرا بودن مستلزم دو چیز است: اول باید توجه خود را به کاری که در پیش دارید متمرکز کنید و از خود تردیدی ها و سایر عقاید منفی که مزاحم عملکرد بهتر شما هستند اجتناب کنید دوم باید به تکالیف به عنوان یک چالش نگاه کنید.
قاعده چهارم: هنگامی که شما دارید با اضطراب خود مقابله می کنید٫ یادداشت برداری روش خوبی است.یادداشت برداری چند نتیجه مفید دارد: اول آنکه از زمان و مکانی که مضطرب میشوید آگاهی دقیق می یابید و این اطلاعات در طرح ریزی مهارتهای مقابلهای موثر به شما کمک می کند و دوم اینکه یادداشت برداری به شما کمک می کند تا مهارتهای مقابلهای مفید و اثربخش را از مهارتهای مقابلهای غیرموثر تشخیص دهید. از طریق بازنگری و مشاهده پیشرفت خود میتوانید روش هایی را که برای کاهش اضطراب خود به کار می برید به دقت تنظیم و هماهنگ کنید.سرانجام اینکه وقتی از پیشرفت های خود یادداشت بر می دارید میتوانید از موقعیتهای خود لذت ببرید.
قاعده پنجم اگر همه چیز در زندگی آسان بود خوب ولی خسته کننده می شد. اگر میل دارید به طرز موثری با اضطراب مقابله کنید باید روی آن کار کنید.
دیدگاهتان را بنویسید