کودک درون
کودک درون بخشی از وجود ما است که گاهی ناسازگاری می کند،می پرد،شوخی می کند، می خندد،گریه می کند.
کودک درون در همه ما وجود دارد این کودک به ما انرژی و نشاط می بخشد احساسات ما به کودک درون ما گره خورده است و قدرت تخیل ما در پیوند با او است.کودک درون عاشق بازی و شوخی کردن است ولی بیشتر وقت ها والد آگاه و جدی بر او مسلط میشود.
■ما دو نوع کودک درون داریم:
– کودکسازگار و کودک طبیعی.
کودک سازگار اصلا چیز خوبی نیست چون که کاملا تحت تاثیر والد است؛ یعنی نوعی از کودکیکردن که والدین آدم دوست دارند و کاملا تحت سلطه است. یادتان باشد که کودک طبیعی کاملا شاد و سرحال و بشاش است و اگر هم پرخاشگری میکند، بههرحال خودش است اما کودک سازگار فقط دارد دیکته والدین خودش و جانشینان والدیناش در اجتماع ( از معلم گرفته تا همسر) را اجرا میکند و فقط هدفش مقبولبودن است.
■چگونه کودک درون خود را فعال کنیم؟
۱)نگذارید بزرگ شود.
۲)باور کنید هر چیزی امکان دارد.
۳)قدرت بازی کردن را درک کنید.
۴)هیچ کس را غریبه تصور نکنید.
۵)در گذشته و آینده فرو نروید و در زمان حال باشید.
۶)خجالت را کنار بگذارید.
■شناخت بهتر کودک درون:
رفتارهای مخرب مانند پرخاشگری،ناامیدی،خشونت که در بزرگسالی از خود نشان میدهیم در واقع ریشه در کودکی ما دارد بنابراین نجات کودک درون از اعماق ناخودآگاه و رها کردن او در زندگی میتواند باعث زنده شدن آرزوهای مرده کودکی و کاهش فشارها و استرس ها و بهتر شدن ارتباطات اجتماعی شود.
■راه های مهم در ارتباط با کودک درون:
۱)به احساسات خود گوش دهید:یکی از راههای مهم در ارتباط با کودک درون این است که به احساسات روزمره خود توجه کنید زیرا چیزهایی که در کودکی تجربه کردید در بزرگسالی شما تاثیر میگذارد.
۲)مراقب منطق درونی خود باشید:خود را دائما انتقاد نکنید و اجازه دهید کودک درون پذیرفته شود.
۳)برای کودک درون خود نامه بنویسید و اگر جایی باید عذرخواهی بکنید این کار را انجام دهید.
۴)با کودکی خود درباره ارتباط بگیرید:تصمیم بگیرید که در زمان سفر کنید و به کودکی خود بازگردید و یک لیست از چیزهایی که در کودکی با آن شاد می شدید تهیه کنید.
۵)از کودک درون خود محافظت کنید:در دوران کودکی با ترس های خاصی روبرو شده اید حال به ترسهای کودک درون خود احترام بگذارید تا با ترس هایش کنار بیاید.
۶)فعالیت بدنی داشته باشید:حرکات ورزشی استرس را از بین میبرد و به شما یادآوری میکند چقدر در کودکی شاداب بودید.
۷)چیزی را خلق کنید:خلاقیت و خلق کردن احساسات را زنده میکند.
۸)به کودک درون خود بگویید که دوستش دارید.
■به کودک درون خود جملات زیر را بگویید:
۱)دوستت دارم:هر وقت که از جلوی آینه عبور می کنم یا هر زمان دیگری با خود باید بگوییم که چقدر دوست داشتنی هستیم زیرا عشق کلید درمان همه دردها است.
۲)من تو را درک می کنم و صدایت را میشنوم:لازم است که ما با کودک درون خود مهربان باشیم و به او حق بدهیم و درکش کنیم و صدایش را بشنویم.
۳)این حق تو نبود:اغلب ما در کودکی کتک مفصلی از مادرمان نوش جان کردیم که حق ما نبوده علتش هم این بود که مادرمان شیوه برخورد با موقعیت خاص را یاد نگرفته است.همه کودکان پاک و معصوم هستند و مستحق تنبیه و کتک نیستند.
۴)ببخشید: یکی دیگر از جملاتی که باید به کودک درون خود بگوییم ببخشید است در کودکی و مدرسه مدام به ما گوشزد شده که باید نفر اول در هر چیزی باشیم و از خیلی لذت ها جا مانده ایم پس یک معذرت خواهی درست و حسابی به خودمان بدهکار هستیم.
۵)من تو را می بخشم:همه ما گاهی خود را مسبب چیزهایی می دانیم که تقصیر ما نبوده است برای تمام لحظاتی که کودک درون خود را ترسانده ایم او را مقصر کرده ایم باید بگوییم من تو رو میبخشم تقصیر تو نبوده است.
۶)از تو متشکرم: کودک درون ما نیازمند احترام، درک و محبت است و نباید او را آزار دهیم.
۷)تو تمام تلاشت را کرده ای: تمام واکنش های ما نتیجه افکار و شرایط عوامل محیطی که در آن زندگی می کنیم هست پس نباید ناراحت باشیم و باید به کودک درون خود بگوییم تو تمام تلاش خود را کرده ای.
دیدگاهتان را بنویسید