سرگذشت دانه
ما از قسمتهای مختلف گیاهان برای خوردن استفاده میکنیم. بعضی از ریشه مانند ترب، بعضی از برگ مانند کرفس.
اجزای مهم هر گیاه ریشه و ساقه و برگ است.
بعضی از میوهها دانههای زیادی دارند مانند خربزه و هندوانه و بعضی از میوهها دانههای کمتری دارند مانند سیب و بعضی از دانهها بزرگ هستند مانند دانه انبه و بعضی از دانهها مثل دانه کیوی ریز و کوچکاند. بعضی از دانهها مانند شلیل سفت و سخت هستند ولی بعضی دانهها مثل دانه خیار و کیوی نرم هستند و ما هنگام خوردن میوه ان میوه ها رو هم میخوریم.
رنگ دانهها و شکل و اندازه آنها از هم متفاوت است .
از دانهها مانند کنجد، بادام ،آفتابگردان روغن تهیه میشود.
هر دانه از سه بخش تشکیل شده است.
۱) گیاهک
۲)اندوخته
۳)پوسته
گیاهک از اندوخته استفاده میکند تا رشد کند. باد و باران و جانوران و انسان به پراکنده شدن دانهها کمک میکنند.
دانههای پنبه و قاصدک سبک هستند و به وسیله باد جابجا میشوند.
یا مثلاً زنبور وقتی روی گل مینشیند دانههای گل را انتقال میدهد.
انسان ها با کاشتن دانه گلها و آب دادن به آنها به رشد آنها کمک میکنند.
تکثیر گلها به دو روش است:
۱) قلمه زدن گیاهان: گیاه را جدا میکنیم و بعد ساقه را در خاک یا در آب قرار میدهیم تا ریشه بزند.
۲) کاشتن گیاهان
دیدگاهتان را بنویسید