بازی های سازنده در کودکان
بازی های سازنده در کودکان
۱- خونه سازی یا لگو: یکی از بهترین بازی های سازنده می باشد که کودکان را به خلق کردن و به کار بردن خلاقیتشان وادار میکند.
▪︎توجه: اگر قصد خرید لگو برای بازی با کودک ۲ تا ۳ سال خود دارید هیچ وقت لگوهای کوچک را تهیه نکنید. استفاده از خونه سازی های بزرگ علاوه بر اینکه خطر بلعیدن آنها توسط کودک را به صفر می رساند، کودک راحت تر می تواند اشکال مدنظر خود را بسازد و خسته نشود و از اینکه می تواند به تنهایی قطعات لگو را در هم جا کند اعتماد به نفس او افزایش میابد و البته بیشتر لذت می برد.
۲- خمیر بازی و گل بازی : این بازی باعث تخلیه شدن هیجانات کودک شده و او از اینکه می تواند با دستان خود چیزی را خلق کند بسیار لذت میبرد. بچه ها در سن ۲ تا ۳ سال ممکن است خمیر را در دهان خودشان قرار دهند. برای اینکه این مشکل را حل کنید میتوانید خمیر بازی خانگی درست کنید که با آرد و رنگ خوراکی درست می شود یا از گل استفاده کنید.
۳- نقاشی : برای هماهنگی چشم و دست کودک، آشنایی با رنگ ها و تقویت خلاقیت کودک مناسب است.
۴- درست کردن کاردستی:
می توانید با استفاده از کاغذ رنگی یا وسایل دور ریختنی مانند بسته های آب میوه و چوب بستنی و…کار دستی درست کنید. با یک جستجوی کوچک در اینترنت صدها ایده مختلف را می توانید پیدا کنید و بعد آن را در روی دیوار اتاقش آویزان کنید.
۵- بازی اجتماعی
کودک از ۲ ساگی به بعد لازم است در بین کودکان دیگر باشد و با آنها بازی کند. توجه کنید شما بعنوان پدر و مادر اگر تمام روز را با فرزند خود بازی کنید نمی توانید نقش یک کودک دیگر بعنوان هم بازی را برای او داشته باشید.
بنابراین کودک خود را به پارک ببرید و اجازه دهید با بچه ها بازی کند. این کار مهارت های اجتماعی مانند همدلی را به او آموزش میدهد و جهان کودک شما را گسترش میدهد.
۶- بازی این صدای چیه :
صدای حیوانات یا وسایل نقلیه را در بیاورید و از او بخواهید بگوید این صدای چیه و برعکس آن را هم انجام دهید یعنی اسم حیوانی را بگویید و بخواهید او صدای آن را در بیاورد. این بازی باعث افزایش دایره لغات کودک و شناخت بیشتر محیط اطرافش می شود.
۷- شعر و کتاب خوانی :
برای فرزند خود شعر های ساده بخوانید و بعد از چند بار تکرار از او بخواهید بعضی از کلمات شعر را بگوید و به مرور تعداد کلماتی که او می خواند را زیاد کنید تا تمام شعر را بخواند.
کتاب هایی که بیشتر بدون نوشته و دارای رنگ هستند برای کودک خود تهیه کنید و نام شکل های او را به او بگویید و برای آن ها قصه های کوتاه و ساده تعریف کنید.
۸- بازی با عروسک : مخصوصا عروسک هایی که می تواند دست داخل آن برود و با آنها نقش بازی کرد. دست خود را داخل عروسک کنید یا عروسک های دیگر را تکان دهید و با تغییر صدای خود با او حرف بزنید.
۹- حالت های چهره: حالت های چهره یعنی اخم کردن، عصبانی شدن ،خندیدن و گریه کردن را به او یاد دهید و بگویید اخم کن، بخند و …
۱۰- پنهان کردن اشیا در زیر لباس و در نقاطی که او بتواند آن ها را پیدا کند. این بازی باعث می شود کودک متوجه شود ممکن است ما چیزی را نبینیم اما به این معنا نیست که آن وجود ندارد و البته دقت را در کودک زیاد می کند.
۱۱- بشین پاشو : این بازی باعث هماهنگی ذهن کودک با اعضای بدنش می شود. با کودک خود بازی بشین، پاشو، بخند، گریه کن، بچرخ، دستاتو ببر بالا و …انجام دهید.
۱۲- نقش بازی کردن: نقش حیوانات و شغل های مختلف را بازی کنید. مثلا دکتر، معلم، شیر و هواپیما شوید تا او آنها را بهتر بشناسد و بهتر آن ها را درک کند.
۱۳- توپ بازی: پرتاب توپ به سمت همدیگر یا داخل یک سبد باعث هماهنگی دست و چشم کودک می شود.
۱۴- حس کردن اشیا یا حیوانات : اجازه دهید کودک اشیا مختلف را در دست بگیرد و حس کند پارچه های مختلف، باران، برف، آب، پوست حیوانات اهلی، برگ ها و شاخه ها و….
در هنگام بازی با کودک خود به نکات زیر توجه کنید:
کوکان تکرار را دوست دارند. بنابراین از اینکه کودک در بازی یک کار را مدام تکرار می کند خسته نشوید او می خواهد آن چیز را کامل درک کند.
دیدگاهتان را بنویسید