حواس پرتی در کودکان
۱)هر پدر و مادری ممکن است زمانی که کودکش در یک جا ننشیند و تکالیفش را با دقت و بدون اشتباه انجام ندهد کنترلش را از دست بدهد و سر کودک داد بزند. اما اگر این اتفاق افتاد از فرزند خود عذر خواهی کنید و بگویید که دوستش دارید.
۲)برای کودکتان محدودیت زمانی برای دیدن تلویزیون و یا حتی تبلت بازی کردن بگذارید.وقتی کودک تکالیفش را جلوی تلویزیون مینویسد یا میخواند در تمرکزش اختلال ایجاد میشود.
۳)بعضی مواقع کودک نمی تواند بیان کند که در بینایی یا شنوایی مشکلی دارد و معلم گمان میکند که کودک به اختلال بیش فعالی دچار شده است.پس حتما قبل از شروع مدرسه کودک خود را به بینایی-شنوایی سنجی ببرید.
۴)شنیدن صحبت با صدای بلند والدین می تواند برای کودک ترسناک باشد.در تصور کودک، بحث کردن ممکن است نشان دهنده این باشد که پدر و مادرش قصد جدایی دارند.
برای برطرف کردن اختلافات والدین می توانند به بهانه های مختلف از خانه بیرون رفته و بدون حضور کودکان درباره مشکلات زندگی صحبت کنند.
۵)روزانه حدود یک ساعت وقت برای کودک خود اختصاص دهید.برای او کتاب بخوانید، پازل حل کنید،خاله بازی کنید،با هم نقاشی کنید و یا چیزهای جدید بسازید. اگر بازی های بیرون را ترجیح می دهید، به پارک بروید و با کودک خود بسکتبال یا تنیس بازی کنید.
۶)توافق نظر داشتن پدر و مادر درباره ی قوانین خانه و زندگی زمانی که فرزند شما مشکل حواس پرتی دارد بسیار مهم است.
۷)برای درمان حواس پرتی کودکان انها را در هر رشته ورزشی که دوست دارند و انرژی شان تخلیه میشود ثبت نام کنید.
۸)در کارهای روزانه کودک را مشارکت دهید و از او کمک بخواهید.مشارکت کودکان در کارهای کوچک به آنها کمک می کند تا تمرکز خود را افزایش دهند.مثلا پهن کردن یا جمع کردن سفره غذا،گردگیری میزها،کتاب خواندن روزانه…
در ضمن هر مسئولیتی را که به کودکان میدهید پله پله برایش توضیح دهید تا ان کار را درست انجام دهد و عزت نفسش حفظ شود.
۹)کودک برای درست کردن پازل باید تمرکز داشته باشد.همچنید بازی های فکری از حواس پرتی کودک جلوگیری میکند.
۱۰)از مواد غذایی سالم برای تغذیه ی کودک خود استفاده کنید از مواد کافئین دار استفاده نکنید.
۱۱)استراحت کردن تمرکز را بالا می برد.
۱۲)نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که هرگز به کودک این برچسب را نزنید که تو عمدا توجه نمی کنی یا تو حواس پرت هستی.
۱۳)یک کودک به تدریج یاد می گیرد که محرک های بی اهمیت را نادیده بگیرد و تمرکزش را روی یک موضوع حفظ کند اما این کار برای یک بزرگسال کاری اسان است.
۱۴)اگر کودک را دائما جریمه کنیم یا به او اخطار بدهیم مشکلمان حل که نمیشود هیچ، چندین برابر میشود.
۱۵)وقتی میبینید کودک هنگام درس انرژی اش بالاست و سر درسش نمینشیند با او بازی های دویدنی کنید تا انرژی اش تخلیه شده تا سر درسش بشیند.
۱۶)با مکعب های رنگی شکل های ساده ای به عنوان الگو بسازید و از فرزندتان بخواهید پس از مشاهده مانند الگوی شما بسازد.
۱۷)در تست هوش وکسلر بخشی وجود دارد که در آن کارت هایی به کودک نشان داده می شود. در این کارت ها قسمتی از شکل ناقص است و کودک باید در زمانی محدود آن نقص را شناسایی کند.
۱۸)اتاقی که کودک در ان درس میخواند باید دارای کمترین عامل تحریک کننده برای کودک باشد.
۱۹)چند شی نامرتبط مثل اسباب بازی های مختلف را جلوی فرزندتان بچینید و به کودک فرصت دهید آنها را بادقت ببیند.بعد اشیاء را بردارید و از او بخواهید آنها را نام ببرد.
۲۰)این بازی را با کودک خود انجام دهید.برای شروع شما به چند سکه، یک جعبه کفش یا در آن (برای پوشاندن سکهها) و یک ساعت یا تایمر نیاز دارید. ابتدا 5 عدد از سکهها را انتخاب کنید (مثلا 3 عدد 50 تومانی و 2 عدد 25 تومانی).
بهتر است اندازه و رنگ سکهها با هم متفاوت باشند. سپس آنها را به ترتیب دلخواه خود بر روی زمین بچینید. حال از فرزندتان بخواهید خوب به سکهها نگاه کند و ترتیب آنها را به خاطر بسپارد. سپس با استفاده از جعبه کفش، روی سکهها را بپوشانید و از فرزندتان بخواهید با استفاده از سکههای باقی مانده، آنچه را دیده است دوباره برای شما درست کند. این کار فرزندتان را زمان بگیرید. هر چه سرعت او در چیدن دوباره سکهها بیشتر باشد، امتیاز او بیشتر خواهد بود. پس از اتمام کار او، جعبه کفش را از روی سکههای قبلی بردارید و با ترتیب سکههایی که فرزندتان چیده است مقایسه کنید.
اگر ترتیب آنها غلط بود از او بخواهید دوباره سکهها را بچیند. او باید آنقدر این کار را تکرار کند تا به نتیجه درست برسد. شما میتوانید با تغییر چیدمان سکهها به سلیقه خود، بازی را دشوارتر یا سادهتر کنید. همچنین میتوانید از انواع گوناگون سکه استفاده کنید. در نظر گرفتن یک جایزه نیز در افزایش انگیزه فرزندتان موثر خواهد بود. با تکرار این بازی، به مرور متوجه افزایش تمرکز و حافظه فرزندتان خواهید شد.
●عوامل حواس پرتی در کودکان
عوامل درونی:
اضطراب و نگرانی
گرسنگی و تشنگی
ترس، خشم و شادی
بیعلاقهگی به موضوع درسی
عوامل بیرونی :
روشن بودن رسانههای صوتی و تصویری
کمبود محبت در خانواده
توقعات بیش از ظرفیت ازکودک
مقایسه کودک با همسالان خود
●علایم عدم توجه و تمرکز در کودکان
کودک از توجه به جزئیات ناتوان است
در نگه داری توجه هنگام بازی و فعالیت مشکل دارد
هنگام صحبت مستقیم با او انگار که گوش نمی کند
اغلب قادر به پیگیری و یا اتمام کارها نمی باشد
اغلب وسایل خود را گم می کند
کودک فراموشکار است
دیدگاهتان را بنویسید