اختلال روانی شامل چه مقوله هایی است ؟
مقوله های اختلال روانی
۱) اختلال هایی که ابتدا در دورههای نوباوگی، کودکی و نوجوانی آشکار میشود.شامل عقب ماندگی های ذهنی،فزون کاری، درخودماندگی، اختلال توجه همراه با فزونکاری، اختلال های گویای و سایر موارد انحراف از رشد طبیعی.
۲) اختلال های گم گشتگی ،زوال عقل، یادزدودگی و سایر نارسایی های شناختی. شامل مواردی که در آن ها کارکرد مغز مختل می شود خواه گذرا یا همیشگی.ممکن است بر اثر پیری، تباهی دستگاه عصبی،یا جذب مواد سمی یا مواد دارویی ایجاد شود.
۳) اختلال های ناشی از مصرف مواد روانگردان.مصرف افراطی الکل ،باربیتوراتها،امفتامین ها، کوکائین و داروهای دیگری که تغییرات رفتاری ایجاد میکنند.ماریجوانا و توتون نیز در این طبقه قرار گرفته اند و این خود مجادله های زیادی را دامن زده است.
۴) اسکیزوفرنی.گروهی از اختلال ها با ویژگی های :فقدان تماس با واقعیت ،اختلال بارز اندیشه و ادراک، و رفتار عجیب و غریب. در بعضی مراحل بیمار تقریباً همراه همواره هذیان یا توهم دارد.
۵) اختلال های هیجان یا خلق(عاطفی) پریشانی خلقی عادی؛ شخص ممکن است به شدت افسرده یا به طور غیر عادی سرخوش باشد و یا بین حالتهای سرخوشی و افسردگی نوسان کند.
۶)اختلال های اضطرابی.شامل اختلال هایی است که در آنها یا اضطراب نشانه اصلی اختلال است یا وقتی شخص نتواند از موقعیت های ترس آور معینی دوری کند یا وقتی در برابر میل به انجام دادن تشریفات معین یا فکر های سمج مقاومت کند دچارش میشود.پس آسیبی نیز در این مقوله گنجانده شده است.
۷) اختلال های جسمانی شکل.وقتی نشانه های اختلال جسمانی وجود دارد اما هیچگونه مبنای عضوی برای آنها نمی توان یافت به نظر می رسد نقش اصلی با عوامل روانی باشد .شامل اختلال های تبدیلی و خودبیمارانگاری.
۸) اختلال های گسستی.تغییرات موقت در کارکردهای هوشیاری، حافظه، یا هویت شخصی به علت اختلال های هیجانی، شامل: اختلال یادزدودگی و گسیختگی هویت یا چندگانگی شخصیت یعنی وجود دو یا بیش از دو نظام شخصیتی مستقل در یک شخص.
۹) اختلال روابط جنسی.شامل اختلال در هویت جنسی،اختلال عملکرد جنسی و اختلال هدفگیری جنسی در این گروه قرار دارند.
۱۰) اختلال عادات غذا.شامل به خود گرسنگی دادن و استفراغ عمدی در پی پرخوری.
۱۱) اختلال خواب.شامل کم خوابی مزمن ، خواب آلودگی شدید، وقفه تنفسی ،خوابگردی و حمله خواب.
۱۲) اختلال ساختگی .ابراز نشانه های جسمانی یا روان شناختی برای وانمود به بیمار بودن. مثلاً نشانه های ساختگی جسمانی که مرتبا منجر به بستری شدن در بیمارستان می شود.
۱۳) اختلال شخصیت.الگوهای دیرپا از رفتار غیر انطباقی شامل شیوه های ناپخته و نامناسب برای حل و فصل فشار روانی یا حل مشکلات.اختلال شخصیت جامعه ستیزی و اختلال شخصیت خودشیفتگی دو نمونه از این گونه اختلال است.
۱۴) دسته آخر شرایطی که مستلزم توجه بالینی است.شامل بسیاری از مشکلاتی که مردم را به کمک خواهی وامیدارد. مانند مشکلات زناشویی مشکلاتی که پدر و مادر با کودک دارند اختلال تحصیلی و اختلال شغلی
دیدگاهتان را بنویسید