آشنایی با محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف(اجتماعی پایه ششم)
زراعت و باغداری دو فعالیت مهم کشاورزی هستند.
●زراعت به معنای کشت و پرورش گیاهانی که بعد از کاشت دانه حداکثر تا یک سال محصول می دهند. مانند گوجه فرنگی.
●باغداری کشت و پرورش نهال درختان است که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند مانند درخت خرما
●گندم و برنج غذای اصلی مردم کشور است.
گندم گیاهی است یکساله و به دو شکل پاییزه و بهاره کشت می شود و در همه جای ایران هم کشت می شود. برنج در نواحی مرطوب و نسبتا معتدل که آب وجود دارد پیدا میشود.
برنج در ایران در استان های شمال کشور مانند گلستان، گیلان،مازندران تولید می شود.
●منابع غذایی کشور ما گندم، جو ،برنج ،ذرت ،حبوبات و محصولات جالیزی است.
●محصولات جالیزی عبارتند از:خربزه، هندوانه، بادمجان.
●حبوبات عبارتند از:عدس ،لپه ،لوبیا ،ماش.
●در کشاورزی ما میتوانیم یک محیط مصنوعی برای پرورش گیاهان ایجاد کنیم و هر محصولی را در هر منطقه آب و هوایی کشت دهیم.
در گلخانه با دستگاههای موجود گرما و نور و رطوبت را تنظیم میکنند.همچنین در مصرف آب صرفه جویی می شود.در گلخانه گیاهان زینتی ،سبزیجات و قارچ و… کشت می شود.
●محصولات کشاورزی صادراتی در ایران عبارتند از :هلو، زردآلو آلبالو ،خرما پسته، آلو و گوجه.
● محصولات کشاورزی برای فروش به بازارهای نزدیک بر سر مزار برده و فروخته میشود ولی بعضی دیگر در سردخانه ها نگهداری می شود و با وسایل حمل و نقل به میادین آورده می شود.
●میوه های سردسیری عبارتند از: هلو ،آلو ،گوجه ،آلبالو.
●امام صادق درمورد کشاورزی فرمودند:
کشاورزی و درختکاری کنید به خدا قسم هیچ کاری برای مردم حلال تر و پاکیزه تر از آن نیست.
●ما انسان ها باید از اسراف مواد غذایی به دو صورت جلوگیری کنیم:
۱) باید به اندازه نیاز و مصرف آن خرید کنیم.
۲)مهمانی ها و مجالس به اندازه غذا تهیه کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید