با کودک سرکش چه رفتاری باید داشته باشیم ؟؟؟؟؟
راه حل های کارآمد در برخورد با کودک سرکش
۱)از کودک خود درخواست نکنید کاری را انجام دهد.مثلا اگر ساعت خوابش رسیده به بگویید شب بخیر نه اینکه از او بپرسید خوابش می آید یا نه !
۲)اگر حرفی را به کودک زدید ولی ترتیب اثر نداد و گوش نکرد شروع به شمردن کنید.مثلا از یک تا ده بشمارید.
۳)برای خانه قوانین ساده و ثابت و روشنی وضع کنید و همه اهالی خانواده به آن پایبند باشید.انتظارات واقعبینانهای را مطابق با سن، نقطه قوت و ضعف کودک خود قرار دهید و هیچوقت او را با بقیهی کودکان مقایسه نکنید.
۴)کودکی که نافرمانی میکند قصد دشمنی با شخص شما را ندارد. ممکن است کودک نیاز به توجه بیشتری داشته باشد.
۵)به کودک خود حق انتخاب بدهید. مثلاً دو تا از لباسهایش را نشان بدهید و بگویید خودش انتخاب کند که کدامیک را مهمانی بپوشد.
۶)اعتمادبهنفس بیشتری داشته باشید تا بر اوضاع مسلط تر باشید.و همچنین هرگز خود را مقصر ندانید.
۷)هرکار به ظاهر بدی که کودکتان انجام داد ارزش دعوا کردن با او را ندارد.پس قبل از دعوا کردن کار کودک را سبک سنگین کنید.
۸)اگر به کودک خود قول سینما رفتن داده اید ولی جلسه ای برایتان پیش آمده به جای نه گفتن از دید او به مسائل نگاه کنید.
۹)اگر یک قانون بگذارید و دلیل آن را توضیح بدهید کودکان به احتمال زیاد آن را میپذیرند.مثلا اگر این قانون را گذاشتید که همه اعضا باید یک لیوان آب پرتقال و لیموشیرین بخورند حتما دلیل آنرا برای کودک خود توضیح دهید.ان موقع به احتمال زیاد حرف شما را قبول میکند.
۱۰)همیشه با آرامش و احترام پاسخ دهید.
۱۱)هنگامی که تعیین کردید کدام قوانین خانوادگی مهم هستند، از فرزندتان بخواهید به آنها پایبند باشد و عواقب عمل نکردن به آنها را تعیین کنید.
۱۲)زمانی که میتوانید سازش کنیداگر با آنها درباره موضوعات جزیی به مصالحه برسید برای برخورد با مسائل مهم تأثیر زیادی ایجاد میشود و کار شما بسیار آسانتر است.
۱۳)هنگامی که فرزندتان کار بد یا فحش ناسزایی میدهد آرامش یا کنترل خود را از دست ندهید. در عوض، یک قدم به عقب بردارید و به کودک خود بگویید که از رفتار او راضی نیستید.
۱۴)آنها را تشویق کنید تا خودشان تصمیم بگیرند.
۱۵)یک کار خوب و ساده مثل خریدن هدیه یا درست کردن کیک برای فرزندتان انجام دهید تا احساس کنند شما آنها را دوست دارید.
۱۶)تغییر ناگهانی رفتار میتواند به دلایل متعددی مثل قلدری، اعتمادبهنفس پایین و اضطراب باشد. با آنها بنشینید و به آنها کمک کنید تا حرف خود را بازگو کنند.
۱۷)جملات خاصی مانند «تو هیچوقت…» یا «تو همیشه…» باعث میشوند کودک شما از خود دفاع کند، رفتار تندی داشته باشد یا خودش را به عنوان مشکل ببیند. این باعث میشود تا آنها از رفتار سرکش کمک بگیرند.
۱۸)الگوی فرزندتان باشید.
۱۹)والدین باید قوانینی را تنظیم کنید و پیامد های نقض آنها را به فرزندتان توضیح دهید.
۲۰)اگر کودک بیشتر نافرمانی کرد، تنبیه های او را اضافه نکنید. در اعمال تنبیه ها ثابت قدم باشید ولی این را بدانید که طولانی تر و سخت تر کردن مجازات ها، باعث تاثیر بیشتر نمی شود.
۲۱)ما باید قبل از سرزنش فرزندمان، به دوستان کودک یا اطرافیانش توجه کنیم زیرا رفتار و اخلاق کودک می تواند ناشی از تأثیر بد دوست یا محیط باشد.
دیدگاهتان را بنویسید