دلایل تغذیه از شیر مادر
دلایل تغذیه از شیر مادر
۱) بین چربی و پروتئین توازن درست برقرار میکند. شیر انسان در مقایسه با شیر سایر پستانداران چربی بیشتر و پروتئین کمتر دارد. این توازن و پروتئین ها و چربی های منحصر به فرد در شیر انسان برای میلین دار شدن سریع دستگاه عصبی ایده آل است.
۲) کامل بودن غذایی را تضمین می کند.
مادری که با پستان شیر می دهد تا زمانی که بچه شش ماهه شود به افزودن غذاهای دیگر به رژیم غذایی فرزندش نیازی ندارد. شیر تمام پستانداران آهن کمی دارد ولی آهن موجود در شیر مادر توسط دستگاه گوارش بچه بسیار راحتتر جذب میشود. در نتیجه نوزادانی که با شیشه تغذیه می شوند به شیر خشک نیاز دارند که با آهن تقویت شده باشد.
۳) به تضمین رشد جسمانی سالم کمک می کند. در چند ماه اول بچه هایی که شیر مادر می خورند قدری سریع تر از بچه هایی که شیر خشک میخورند وزن و قد کسب می کنند. بچه هایی که شیر خشک میخورند در پایان سال اول عقب افتادگی خود را جبران میکنند. بچه های یک ساله ای که شیر مادر می خورند لاغر تر هستند و این الگوی رشد می تواند به پیشگیری از چاقی بعدی کمک کند.
۳) از تعدادی بیماری محافظت می کند. تغذیه با شیر مادر پادتن ها و سایر عواملی که با عفونت مبارزه می کنند را از مادر به کودک انتقال داده و عملکرد دستگاه ایمنی را تقویت میکند در نتیجه بچه هایی که شیر مادر می خورند در مقایسه با بچه هایی که شیر خشک میخورند واکنش های آلرژیک و بیماریهای تنفسی و روده ای بسیار کمتری دارند.شیر مادر تاثیرات ضد التهابی نیز دارد که شدت نشانه های بیماری را کاهش می دهند.
۴) از رشد معیوب آرواره و پوسیدگی دندان جلوگیری میکند. مکیدن پستان مادر به جای پستانک مصنوعی به اجتناب از بد بسته شدن دهان کمک می کند. وضعیتی که به موجب آن آرواره بالا و پایین درست روی هم قرار نمی گیرد.این از پوسیدگی دندان ناشی از باقی ماندن مایع شیرین در دهان بچه هایی که در حال مکیدن سر شیشه به خواب میروند جلوگیری می کند.
۵) قابلیت هضم را تضمین میکند.چون بچه هایی که شیر مادر می خورند در مقایسه با بچه هایی که شیرخشک میخورد نوع متفاوتی باکتری دارند که در روده رشد می کند به ندرت به یبوست یا مشکلات معده و یا روده دچار میشوند.
۶) انتقال به غذاهای جامد را آسان می کند. بچه های که شیر مادر میخورد غذاهای جامد جدید را راحت تر از بچه هایی که شیرخشک میخورد می پذیرد شاید به این علت که تجربه بیشتری با طعم های مختلف دارند که از غذای مادر به شیر وی منتقل می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید