موقع دعوای فرزندان با هم چه کنیم؟
۱)اگر کودکتان به دلیل اختلاف با یکی از دوستانش یا خواهر و برادرش ناراحت است اول به بگویید چند نفس عمیق بکشد و بازدمش را از راه دهان خارج کند. سپس از او بپرسید چه اتفاقی افتاده است تا شما را در جریان قرار دهد. میتوانید بگویید: درک میکنم که ناراحتی. این حرف شما باعث میشود کودک احساس کند حرفهایش شنیده میشوند. همچنین یاد میگیرد اسم احساسی که دارد «ناراحتی» است.
۲)وقتی فرزندتان از دست دوست یا اعضای خانواده اش عصبانی است مساله را فقط از دیدگاه خودش نگاه میکند.سعی کنید به فرزندتان کمک کنید موضوع را از دید طرف مقابل هم بررسی کند.
۳)تا زمانی که مساله در روابط دوستانه فرزندتان خیلی حاد و مشکل افرین نیست صبر پیشه کنید. این مسائل بین کودکان پیش میآید و بهتر است خود کودکان مشکلاتشان را باهم حل کنند.
۴)هنگامی که فرزندتان با خودش دو دوتا کرد و به تصمیم واحدی رسید او را بر اساس انتخابش راهنمایی کنید. مثلا اگر معتقد است که به او ظلم شده، او را تشویق کنید احساساتش را با دوستش در میان بگذارد.
۵)والدین اولین الگوهای فرزندان محسوب میشوند. مثلا اگر میگویید نباید سر دوستش فریاد بزند خودتان هم نباید این کار را انجام بدهید.
۶)موقعی که می خواهید میانه دعوا را بگیرید مراقب باشید هیچ یک از بچه ها به سبب فرزند اول یا آخر یا وسطی و یا دختر و پسر بودن مورد حمایت خاص واقع نشوند.
۷) در موقع مشاجره کودکان نباید از کوره در رفت.سعی کنید همانند یک قاضی بیطرفانه
قضاوت کنید و بین آنها صلح و آشتی برقرار کنید.
۸)والدین هرگز به هنگام دعوا به کودک خود پند و اندرز ندهند که آنکه عاقل تر است باید تسلیم شود.چون ان کودک تا بزرگسالی همیشه نقش قربانی را دارد.
۹) در هنگام میانجی گری سعی کنید تا احساس خشم کودک خود را بفهمید.زیرا اگر یکی از طرفین دعوا حس کند که مادر یا پدر در نقش میانجی حرف او را نمی فهمد و به علت عصبانیتش اهمیتی نمی دهد، میانجی گری والدین سودی ندارد و کینه در دل ان فرزند میماند.
۱۰)تجربه نشان میدهد که هر چه کودکان بیشتر تنبیه و مجازات شوند، بیشتر مشاجره و دعوا میکنند. آنها باید یاد بگیرند که چگونه با یکدیگر گفتگو کنند حتی وقتی با هم مخالفاند.
۱۱)هنگام بحث و جدل از بچه هایتان بخواهید به اتاقشان بروند.
احتمالا وقتی دوباره به اتاقشان بروید بحث و جدل تمام شده است. این طرح اغلب نتیجه بخش است زیرا خواهر و برادر گاهی اوقات به این امید وارد معرکه میشوند که شما مداخله کرده و یک نفر را برنده اعلام کنید.
۱۲)به بچهها بگویید تا یک ساعت با همدیگر حق بازی ندارند همچنین اجازه ندهید که هیچ یک از آنها طی این یک ساعت، تلویزیون تماشا کند یا مشغول بازیهای رایانهای شود.بعد از ان میبینید که بچه ها هر دو پشیمان هستند.
۱۳) اجازه گرفتن را به کودک خود یاد بدهید.هر گاه کودک از دیگری برای برداشتن وسایلش اجازه میگیرد، جمله مثبتی بیان کنید تا نشان دهید که این کارش را تحسین میکنید.
۱۴)وقتی کار به کتککاری میکشد، حتما مداخله کنید
مثلا سارا میگوید:مامان، امیر موهایم را میکشد. بعد از شنیدن این شکایت ممکن است وسوسه شوید بگویید:تو هم موهاشو بکش تا بدونه که مو کشیدن درد داره. اما راهحل بهتر یاد دادن این نکته است که از به اتاق دیگری برود.
۱۵)توافقنامهای بنویسید.
از بچهها بخواهید با کمک شما توافقنامهای بین خودشان امضا کنند. دقیقا توضیح دهید که چه چیزهایی غیرقابل قبول است و مجازات زیر پا گذاشتن مفاد قرارداد چه چیزی است.
بچهها را وادارید تا توافقنامه را امضا کنند و آن را جلوی چشم تمام اعضای خانواده بچسبانید.
۱۶)وقتی فرزندانتان بدون دعوا با هم بازی میکنند بگویید خوشحالم که شما بچهها از بازی با هم لذت میبرید. وقتی همه چیز خوب پیش میرود، توجه مثبت شما آنها را تشویق میکند تا رفتار مثبتشان را ادامه دهند.
دیدگاهتان را بنویسید