چگونه کودک پرخاشگر و عصبی را ارام کنیم؟
۱)در بچه های کم سن تر می توانید قصه هایی بخوانید که درباره این هست که مثلا یک بچه ای هست که خیلی با همه دعوا میکند و همه را میرنجاند بخاطر همین هیچکس با او دوست نمیشود.بخاطر همین تصمیم میگیرد که تغییر کند.
کودکان خیلی زود خودشان را جای شخصیت داستان می گذارند.
۲)یک صندلی گوشه ای از خانه بگذارید و اسم آن قسمت را بگذارید:صندلی غر زدن. و برایش مشخص کنید که هر موقع فرزندتان عصبی شد، باید برود آنجا بنشیند تا موقعی که عصبانیتش فروکش کند.
۳)زمانی که کودکتان عصبی شد سعی کنید واکنشی نشان ندهید و به او بگویید: من اصلا صداهای بلند را نمی شنوم اگه چیزی می خواهی بیا بشین تا اروم با هم صحبت کنیم.انوقت کودک یاد میگیرد با داد زدن نمیتواند حرفش را به کرسی بنشاند.
۴)میتوانید یک کاغذ به او بدهید که آن را ریز ریز کند یا یک بادکنک به او بدهید تا باد کند و آن را بترکاند تا خشمش خالی شود.
۵)نکته بعدی این است که پدر و مادرها روی خودشان تمرکز کنند و اگر پرخاشگر هستند خود را درست کنند چون بچه ها از والدین خود الگوبرداری میکنند.
۶)به یاد داشته باشید زمان بروز خشم و عصبانیت اصلا زمان مناسبی برای نصیحت کردن بچه ها نیست.
۷)به این نکته بسیار مهم توجه کنید که لازم نیست که به هرچیزی بله بگویید و جواب مثبت بدهید اما تلاش کنید از واژههای منفیای که ممکن است کودک با شنیدن آنها احساس شکست کند و تسلیم ناتوانیاش بشود دوری کنید.
۸)یکی از راههای خوب برای درک نیازها و احساسات کودک این است که بدانید چه چیزی سبب میشود که او به ابراز رفتار تندخویانه تمایل پیدا کند. این رفتار ممکن است در هر کودکی متفاوت باشد. اکثر کودکان به هنگام گرسنگی تمایل به پرخاشگری و بدخلقی دارند.
۹)عادتهایی مثل دادزدن یا از اتاقی دیگر رفتن را ترک کنید. در عوض خم شوید به چشمانش نگاه کنید و قاطعانه و با لحنی واضح صحبت کنید.
۱۰)به کودک اجازه انتخاب های کوچک بدهید.مثلا به جای اینکه از او بخواهید به رختخوابش برود، به او اجازهی انتخاب بدهید از او بپرسید دوست داری اول مسواک بزنی یا لباس خوابتو بپوشی؟
۱۱)یکی از راههای خوبی که میتواند به کودک کمک کند تا هنگام انجام فعالیاتهای تکراری و روزمره از رفتار نامناسب دور بماند این است که این فعالیتها را برای او لذتبخش کنید.مثلا برای حمامش رنگ انگشتی تهیه کنید تا قبل از دوش گرفتن روی دیوار حمام نقاشی کند.
۱۲) اینکه شما چگونه وضعیت پرخاشگری کودکتان را کنترل و مدیریت میکنید به موارد زیر بستگی دارد:
*چگونه با نیازها و خواستههای کودکتان هماهنگ میشوید؟
*توانایی شما در حفظ آرامشتان در برخورد و مواجهه با پرخاشگری کودک و کنترل آن با ملاطفت.
۱۳)در اخر درصورت نیاز از یک مشاور یا روانشناس اگاه و دلسوز کمک بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید