چگونه کودکمان را مسئولیت پذیر بار بیاوریم؟
■مسئولیت پذیری یعنی قابلیت پذیرش و به عهده گرفتن کاری که از کسی خواسته شده است.
■نکاتی در مورد مسئولیت پذیری کودکان
▪︎وقتی میخواهیم به کودکمان مسئولیتی را واگذار کنیم نباید با زور و اجبار و تهدید باشد. و همچنین مسئولیت های سنگین به کودک ندهیم که از پس ان بر نیاید.
▪︎ یکی از موارد مهمی که در مسئولیت پذیری کودک باید مد نظر قرار گیرد پاداشی است که بعد از انکه کودک مسئولیتش را بدرستی انجام داد باید به او بدهیم.
▪︎اگر مسئولیتی را به کودک واگذار کردید ولی کودک نتوانست انرا انجام دهد به او اطمینان دهید که در اینده میتواند انرا انجام دهد تا اعتماد به نفسش کم نشود.
■چگونه کودکمان را مسئولیت پذیر بار بیاوریم؟
▪︎با فرزند خود در مورد اهداف بلند مدت و کوتاه مدتش صحبت کنید.
همچنین مراقل هدف های نامطلوب فرزندتان باشید. وظیفه والدین در راهنمایی فرزند در مسیری است که او را به سوی انتخاب اهداف واقع گرایانه و چگونگی دست یابی به آنها هدایت کند.
▪︎ روش سالم مدیریت احساسات را به فرزندان خود یاد دهید.(از کودکی صیر و بردباری را به او یاد دهید.) او باید بتواند در شرایط سخت زندگی روی خود کنترل داشته باشد.
▪︎از او بخواهید که در کارهای خانه کمک کند و به او مسئولیت هایی را بسپارید.فرزندی که در خانه فقط هیچ کاری نمیکند خیال میکند در اینده جامعه هم همین طور است و همه باید در خدمت او باشند.
▪︎فرزندان از همان سنین کودکی باید آموزش ببینند که نباید همه پول تو جیبیشان را خرج کند و مقداری را هر ماه پس انداز کنند.همچنین صورت حساب خرج های خود را بنویسد و به شما گزارش کند.
▪︎بسیاری از کودکان و نوجوانان در معرض ابتلا به اضافه وزن و به دنبال آن انواع بیماری ها از جمله امراض قلبی و عروقی هستند. به فرزندتان بیاموزید فردی مسؤولیت پذیر است که “مسؤولیت سلامتی خود را بر عهده می گیرد”.
▪︎به فرزندتان در مورد معیار های دوست خوب و سنجش ان از دوست بد توضیح دهید و از او بخواهید اگر کسی از دوستانش به او اسیب میزند از او فاصله بگیرد.شما هم دورادور حواستان به کودکتان باشد.
▪︎اگر فرزند شما در محیط مدرسه دچار مشکل شد، به هیچ عنوان در مراحل اولیه دخالت نکنید. به او اجازه دهید که خود با چالش ایجاد شده دست و پنجه نرم کند.
شرایطی ایجاد کنید که کودک یا نوجوان شما مجبور به تفکر و استفاده از مهارت های خود برای کمک به رفع آن شود.
▪︎از فرزندتان بخواهید هر بار بخش کوچکی از پول تو جیبی خود را برای کمک به یک خیریه معتبر و یا فرد نیازمندی که از شرایطش اطلاع دارید کنار بگذارد.
▪︎گاهی وقت ها از او بخواهید که درباره موضوع خاصی تصمیم بگیرد و بداند که حتی اگر اشتباه هم کرد، شما از او حمایت می کنید.پس باید اعتماد به تصمیم گیری های شخصی را به او اموزش دهیم.
▪︎اگر کودک تان یک اسباب بازی گران قیمت می خواهد بهترین کار این است که از او بخواهید نیمی از پول آن اسباب بازی را از پول تو جیبی اش بدهد. این بهترین کار برای القای حس مسئولیت پذیری در آنهاست .
▪︎قبول اشتباه یکی از بهترین راهکارها در زندگی است. این باعث می شود شما برای هر آنچه انجام دادید، مسئول باشید.این اموزه را به فرزندتان یاد بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید