کوشندگان فرهنگ کودکی در جهان
■ریچارد بمبرگ
در سال ۱۹۴۹ باشگاه کتاب کودک اتریش را بنیان نهاد.
او در سال ۱۹۶۲ بعنوان رئیس دفتر بنیان گزاران بین المللی کتاب (IBBY) برای نسل جوان برگزیده شد و تا سال ۱۹۸۲ ریاست ان سازمان را بعهده داشت.
او به ترتیب در سال های ۱۹۶۳،۱۹۶۵،۱۹۶۶ در زمینه ادبیات کودکان فعال بود و مدال پلالپمن را در همین ارتباط در سال ۱۹۹۱ بدست اورد.
او در سال ۲۰۰۷ در گذشت.
■فردریش ویلهلم اگوست فروبل
او در سال ۱۷۸۲ در روستایی در دل جنگل متولد شد و در نوجوانی دستیار جنگل بان شد و بعد کار را رها کرده و درس را ادامه داد و در دانشگاه به اموختن علم کشاورزی پرداخت و اموزگار شد سپس در سال ۱۸۱۳ و ۱۸۱۴ به خدمت سربازی رفت و در سال ۱۸۱۶ موسسه اموزشی المانی را بنیان گذاشت.
از سال ۱۸۳۶ به تولید اسباب بازی پرداخت و در سال ۱۸۳۷ موسسه بازی و شادی (مهدکودک)را برای کودکان ایجاد نموده و با انجام بازی در روش اموزشی و استفاده از اسباب بازی زمینه خلاقیت را برای کودکان بنیان نهاد.
■لوریس مالاگاتسی
او در سال ۱۹۲۰ در ایتالیا در استان ردجو املیا بدنیا امد و در دانشگاه به علم اموزش و پرورش روان شناسی پرداخت.در سال ۱۹۴۶ با کمک پدر و مادران روستاهای ناحیه ردجو املیا سامانه اموزشی کودکان پیش دبستانی را ترتیب داد و اموزش به کودک را بر پایه احترام ،مسئولیت پذیری و مشارکت با همکاری پدر و مادر فراهم نمود.در سال ۱۹۸۰ مرکز ملی خردسالان را در ردجواملیا بنیان نهاد و با سفر به اروپا و امریکا رویکرد اموزشی خود را توسعه داد.
او در سال ۱۹۹۴ درگذشت.
■ماریا مونته سوری
او در سال ۱۸۷۰ در انکونای ایتالیا متولد شد و ۸۲ سال زندگی کرد و در سال ۱۹۵۲ در گذشت.
او نخستین زن پزشک ایتالیا بود .او به عضویت کلینیک روانشناسی دانشگاه ساپینزای رم درامد و موضوع اموزش کودکان رها شده (عقب مانده)را دستور کار خود قرار داد و موفقیت چشمگیری داشت.
■پلالپمن
او در سال ۱۸۹۱ در اشتوتگارت بدنیا امد.
او در سوییس به ادامه تحصیل پرداخت و در ۱۷ سالگی برای کودکان کارگران خارجی اتاق مطالعه راه اندازی نمود.در سال ۱۹۲۸ اولین کتاب کودک خود را منتشر کرد.
در سال ۱۹۴۶ با کمک افراد خیر کتابخانه بین المللی کودکان و نوجوانان را در مونیخ بنیان نهاد.
لپمن در سال ۱۹۵۰ دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان IBBY را تاسیس نمود.
■یونا و پیتر اوپی
زوج پژوهشگر بریتایی زندگی خود را صرف گرداوری و مستند سازی و بازی های سنتی و محلی کودکان کردند.
قبل از تولد فرزندشان درباره ریشه های ترانه ها و لالایی های کودکان تحقیق کردند و پس از ۷ سال فرهنگ نامه ترانه ها و لالایی های اکسفورد در سال ۱۹۵۱ منتشر شد.
در ادامه با فروش کتاب فوق گلچین ترانه ها (۱۹۵۵) و لالایی برای خانواده (۱۹۶۴) را تنظیم کردند.
در سال ۱۹۵۹ پژوهش فرهنگ شفاهی و زبان کودکان منتشر شد و کتب دیگری در سال ۱۹۶۹ و ۱۹۸۵ بر تمرکز بر اموزش رده سنی کودکان را ارائه نمودند.
و این امر در سال ۱۹۷۳ و ۱۹۷۴ و ۱۹۷۷ و ۱۹۸۰ ادامه داشت.پس از مرگ پیتر در سال ۱۹۸۸ همسرش به تنهایی پژوهش ها را ادامه داد و در سال ۱۹۸۹ نسخه فرهنگ خرافه ها و در سال ۱۹۹۲ یک سری کتب دیگر درباره زندگی کودکان منتشر نمود.
دیدگاهتان را بنویسید