اهمیت تغذیه کنکوری ها
صبحانه بهعنوان یکی از مهمترین وعدههای غذایی است و خوردن ان باید جدی گرفته شود.
در این وعده بهتر است از مواد غذایی پروتئین دار استفاده شود.بهتر است در وعدهی صبحانه از مواد قندی استفاده نشود.(خرما اشکالی ندارد)مصرف اینگونه مواد سبب بالا رفتن ناگهانی قند خون شده که با بالا رفتن سطح انسولین و به دنبال آن افت قند خون و سردرد را بدنبال خواهد داشت.
همچنین بهتر است سه وعدهی غذایی را به پنج وعدهی غذایی سبک تغییر دهید. وعدههای غذایی سنگین تمرکز فرد را کاهش میدهد، بالعکس وعدههای سبک غذایی علاوه بر تأمین مواد و قند موردنیاز بدن فرد مطالعه و خواب مناسبی برای او بدنبال دارد.
میوه و سبزیجات علاوه بر داشتن ویتامین دارای فیبر بالایی هستند و وجود فیبر در یک رژیم غذایی میتواند عملکرد دستگاه گوارشی را بهتر کند.
در ایام کنکور میوهها و آبمیوهها میتوانند بهترین میان وعده برای فرد باشند.برای مثال آب هویج موجب افزایش تمرکز فرد میشود.
مصرف آب را جدی گرفته و در روز بسیار آب بنوشید زیرا مصرف آب سبب کاهش خستگی و افسردگی میشود.
■ویتامین های مورد نیاز :
ویتامین C در سبزیجات، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، فلفل فرنگی و مرکباتی مانند پرتقال، لیموشیرین و ترش، توتفرنگی و بسیاری از مواد غذایی دیگر وجود دارد. ویتامین C در تقویت قدرت فکری و آرامش اعصاب نقش به سزایی دارد.
ویتامین D در جوانهها، غلات سبوسدار، حبوبات، شیر و لبنیات، جگر، گوشت قرمز و تخممرغ به مقدار زیادی وجود دارد.
ویتامینهای گروه B نیز برای بدن بسیار ضروری هستند و کمبود آنها موجب بیحالی و کمخوابی در فرد میشود. این ویتامینها در مواد غذایی مانند ماهی، پسته، شیر، هویج، بادام، کرفس، قارچ، کلم، جگر، گوشت مرغ و بوقلمون و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت میشود.
●لازم است خوراکی هایی حاوی مواد معدنی همچون آهن ، کلسیوم ، منیزیوم ، روی و سلنیوم که نقش اساسی در توان یادگیری را دارند مصرف کنند .
از جمله این خوراکی ها می توان به جگر ، مرغ ، گوشت ، گردو ، گندم ، ماهی ، جوانه گندم اشاره کرد.
●مصرف غذاهای آرام بخش همچون دوغ ، شیر ، ماست ، سوپ جو ، سوپ تره ، سوپ قارچ را در شب قبل از امتحان فراموش نکنید زیرا به کاهش استرس شما کمک خواهد کرد .
●خوراکی هایی نظیر جوانه گندم ، نان تهیه شده از گندم و حبوباتی نظیر عدس ، لوبیا ، نخود ، ماش و همچنین مواد حیوانی نظیر ماهی تن ، زرده تخم مرغ ، جیگر و سبزیجات دارای برگ تیره و همچنین گوجه فرنگی را در برنامه غذایی خود جای دهید.
●پرتقال: کافی است چند روز آن را در وعدهی صبحانه جای دهید تا تاثیر انرا حس کنید.
●انگور: سرشار از آنتیاکسیدان است.
●موز: پتاسیم و قند طبیعی را گنجاندن موز در برنامه تغذیه برای کنکور تأمین کنید.
●انبه: اگر قرار باشد چربی و قند لازم برای مغز را تأمین کنید، بهترین گزینه همین میوه است.
●سیب: این میوه بهشدت اضطراب را کاهش میدهد.
●ماهی را در وعدههای غذایی فرزندتان قرار دهید. مصرف هفتهای دو بار ماهی که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند میتواند در افزایش قدرت یادگیری فرد مؤثر باشد.
●مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان مؤثر است.
●مصرف لبنیات در کاهش استرس و ایجاد آرامش بسیار مؤثر هستند.
●داوطلبان کنکور باید از مصرف غذاهای حجیم و سنگین پرهیز کنند زیرا موجب خواب الودگی میشود.
●مصرف کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان، برنج، سیبزمینی و حبوبات در این دوران لازم است.
●مصرف عسل و خرما همراه با شیر علاوه بر رساندن انرژی به کاهش اضطراب کمک میکند. خرما دارای فسفر و کلسیم فراوان است و مصرف آن موجب سرزندگی سلولهای عصبی و تقویت مغز میشود.
●رعایت هرم غذایی استاندارد و استفاده از همهی گروههای غذایی میتواند تمام نیازهای بدن را تأمین کند.
●مصرف قهوه و کافئین و نوشابههای انرژیزا باید حذف شود.
دیدگاهتان را بنویسید