بازی های مناسب برای تقویت خلاقیت و تمرکز در کودکان
■ به فرزندتان کمک کنید تا با استفاده از نقاشی یا کلاژ یک کارت پستال برای یکی از افرادی که دوست دارد درست کند. سپس از او بخواهید یادداشت کوتاهی داخل آن بنویسد یا اگر خواندن یا نوشتن بلد نیست شما برایش بنویسید. سپس کارت را برای فرد مورد نظر ارسال کنید.
■ آب یک لیمو ترش را در ظرفی بچکانید و چند قطره آب به آن اضافه کنید. سپس شما و کودکتان با استفاده از گوش پاککن، پیامی روی کاغذ سفید بنویسید و یا نقاشی بکشید. وقتی کاغذ را در مقابل یک منبع نور مثل شمع یا لامپ بگیرید، پیام نامریی شما دیده میشود.
■یکی از داستانهای مورد علاقه فرزندتان را انتخاب کنید و برایش بخوانید. هر وقت به یکی از نقاط حساس کتاب رسیدید، او را هم وارد داستان کنید و نظرش را بپرسید.به همین ترتیب میتوانید تا پایان داستان، ذهن فرزندتان را به چالش بکشید.
■یک نقاشی ساده بکشید.طرح را با توجه به سن کودک ساده یا با جزيیات بکشید. کاغذ را از وسط تا بزنید و آن را روی مقوای بزرگتری بچسبانید و از کودکتان بخواهید نصف دیگر نقاشی را کامل کند.
کودک میتواند از لوازم مختلفی استفاده کند: مداد رنگی، گواش، ابرنگ استفاده کند.
■برای این بازی به چراغقوه نیاز دارید. محیط اتاق را تاریک کنید و با سایه انگشتان دست حیوانات و اشکال مختلف درست کنید. برای حیواناتی که درست کردهاید اسم بگذارید و داستانی با آنها بسازید.
■دو عکس که نود درصد شبیه به هم هستند و فقط تفاوت اندکی دارند را جلوی چشم کودک بگذارید و از او بخواهید تفاوت دو عکس را نام ببرد.
■پازلهایی که کودک باید یک شی پنهان شده در تصویر را پیدا کند هم بازیهای خوبی برای تمرین تمرکز هستند.
■چند چیز کوچک از وسایل خانه مثل قاشق چایخوری، کلید،گل سر،قاب عکس و….بردارید آنها را روی میز بچینید و 30 ثانیه به فرزندتان فرصت دهید که با دقت به آنها نگاه کند. سپس آنها را با یک پارچه بپوشانید.
میتوانید از فرزندتان بخواهید اشیایی را که به خاطر میآورد نام ببرد.
■دور یک میز بنشینید. اولین نفر میگوید: رفتم مغازه اب معدنی خریدم.اسم این شی باید با الف شروع شود.نفر دوم باید یک شی که با ب شروع میشود و همان شی قبلی را بگوید: رفتم مغازه، بستنی و آب معدنی خریدم. بازی به همین ترتیب با سایر حروف الفبا ادامه میابد تا مشخص شود هر کدام از بچهها تا چند آیتم میتوانند ادامه دهند.
■یک عدد تصادفی مثلا ۶۱۵ را به فرزندتان بگویید و از او بخواهید ارقام این عدد را به صورت برعکس و به شکل یک عدد سه رقمی بگوید: ۵۱۶.
■اشکال هندسی کوچکی روی یک کاغذ سفید بکشید و از کودک بخواهید تا جایی که میتواند تمیز و مرتب آنها را رنگ کند.
به مرور که توانایی توجه و تمرکز فرزندتان بیشتر شد اشکال را بزرگتر کنید.
■یک کتاب بردارید و یک پاراگراف از آن را انتخاب کنید و تعداد کلماتی را که در پاراگراف وجود دارد بشمارد.اگر درست گفت که به پاراگراف بعدی بروید ولی اگر اشتباه گفت باید دوباره شروع به شمارش کند.
دیدگاهتان را بنویسید