چند نکته برای والد بهتر بودن
۱)اولین قدم برای تبدیل شدن به والد بهتر توجه به فرزندان و شنیدن حرفهایشان است. والدین با این کار به کودکان القا میکنند که چقدر ارزشمند هستند.
۲)با وجود تمام گرفتاری هایی که در طول روز دارید زمان مشخصی را به فرزندانتان اختصاص دهید. شما میتوانید درباره موضوعات مختلف با هم صحبت کنید. همچنین میتوانید از آنها بخواهید تا در انجام برخی کارهای منزل مثل جمع کردن سفره بعد اتمام غذا به شما کمک کنند.
۳)لازم است که فرزندانمان را از عشق و محبت بی قید و شرط لبریز کنیم و آنها را در هر شرایطی حمایت کنیم.
۴) نباید هیچوقت از تنبیههای بدنی و لفظی نادرست استفاده کنید. مثلا نباید او را از وعدههای غذایی محروم کنید. چون برای کودک عادی میشود.
۵)والدین نمونه برای تربیت صحیح فرزندانشان، خود را به الگویی مناسب تبدیل میکنند.
به طور مثال انها از جر و بحث کردن در محیط منزل خودداری میکنند تا ارامش فرزندان بهم نریزد.
۶)اگر فقط به نکات منفی در رفتار کودک خود توجه کنید و خصوصیات مثبت او را نادیده بگیرید، فرزندتان دلیلی برای تقویت جنبههای مثبت خود و تکرار کارهای خوبش نمیبیند.
۷)یک والدین نمونه، پس از پی بردن به اشتباه خود در رابطه با فرزندانشان، از آنها عذرخواهی میکنند و با این کار درس بزرگ مسؤولیتپذیری را به آنها میدهند.
۸)والدین نزدیک ترین فرد به فرزندشان هستند ولی نباید به جای کودک تصمیم بگیرند و مسیر زندگیاش را آنطور که خودشان دوست دارند تغییر دهند.
۹)یکی از مهمترین نکاتی که شما را به بهترین والدین دنیا تبدیل میکند این است که بدون قضاوت کردن آنها را همراهی کنید.
۱۰)برخی مطالعات نشان دادهاند بچهها در خانوادههای تکوالدِ بدون درگیری، بهتر پیشرفت میکنند تا کودکانی که در کنار هر دو والد زندگی پرتنشی را سپری میکنند.
۱۱)هنگامیکه کودک شما شاد ، غمگین ، در حال ترس و یا هیجانات دیگر است بايد به او توجه نشان دهيد. وارد ذهن او شويد و با دقت به حرفهايش گوش كنيد و ميان حرفهاي او به دنبال سرنخي باشيد تا دليل نوع هيجان آن لحظه كودك را دريابيد.
۱۲)از او بابت رفتار نامناسبش انتقاد کنید ولی باعث تحقیر او نباشید زیراکه موجب لجبازی میشود .در اکثر موارد انتقاد موجب تقويت رفتار نامناسب خواهد شد.
۱۳)قاطعيت در هر دو والد وجود داشته باشد تا كودك بفهمد حرف و نظر والدينش يكي است و وقتي چيزي بگويند لازم الاجراست
۱۳)تفریح و بازی با کودک فرصت تجربه مهارت های ارتباطی را به او داده و موجب اعتماد به نفس ، مسئولیت پذيري و رشد مهارت هاي اجتماعي او مي گردد.پس به اندازه کافی برای کودک خود وقت بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید