ویتامین های مورد نیاز در بدن کودکان و نوجوانان
نیازهای غذایی کودکان و نوجوانان وابسته به سن، جنس،اندازه،رشد و و سطح فعالیت آنها متفاوت می باشد.
سن ۲ تا ۸ سال به ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ کالری در روز نیاز دارد ۹ تا ۱۳ سال بین ۱۴۰۰ تا ۲۶۰۰ کالری.
مواد مغذی مورد نیاز کودکان کلسیم،آهن،ویتامین های A B C D E K هستند که به اختصار به توضیح آنها می پردازیم.
■کلسیم:کلسیم برای استحکام دندانها و رشد استخوان ها ضروری است.دریافت کافی کلسیم در سن بلوغ و مدرسه برای جلوگیری از پوکی استخوان در بزرگسالی حائز اهمیت است.شیر و ماست و لبنیات مهمترین منابع دارای کلسیم هستند.مصرف نوشابههای گازدار مانع جذب کلسیم در بدن میشود.
■آهن:کمخونی و فقر آهن در کودکان سنین مدرسه موجب کاهش قدرت یادگیری میشود.همچنین در این کودکان میزان ابتلا به بیماریهای عفونی بیشتر است زیرا سیستم ایمنی آنها قادر به مبارزه نیست. علائم کم خونی و فقرآهن: رنگ پریدگی،حالت تهوع، سوزن سوزن شدن دست و پا،سیاهی رفتن چشم. ■ویتامین A :ویتامین Aدر حفظ مقاومت بدن در مقابل بیماری ها موثر است.ویتامین A در انواع سبزی ها مثل کاهو،اسفناج،هویج،کدو حلوایی،آلو، زردآلو،طالبی،خرمالو،نارنگی،انبه وجود دارد.
■ویتامین c:ویتامین c به عنوان بافت های همبند بدن مانند لثه پوست و…. می باشد و به عنوان بالابرنده مقاومت بدن در مقابل عفونتها و التهاب ها نیز عمل میکند.ویتامین c در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارد.
■ویتامین D : با توجه به اینکه دانشآموزان در سنین رشد هستند کمبود ویتامین D باعث اختلال در جذب کلسیم شده و در نهایت میتواند رشد استخوانها را مختل کند. منبع ویتامین D در معرض نور خورشید قرار گرفتن است.
■ویتامینB :اعضای خانواده ویتامین B ویتامین های ب ۲ ب ۳ ب ۶ ب ۱۲ هستند که تمامی آنها در تولید انرژی،گردش خون،سیستم عصبی تاثیر مناسبی دارند.بهترین مواد غذایی که دارای ویتامین B هستند: گوشت قرمز،ماهی،تخم مرغ،شیر،پنیر،سویا، دانه های آجیل مانند پسته هستند.
■ویتامین E : یکی دیگر از آنتی اکسیدان های قدرتمند است که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی و سوخت و ساز بدن دارد این ویتامین از آلزایمر و بیماری پروستات جلوگیری می کند.روغن های گیاهی،آجیل،سبزیجات دارای برگ سبز دارای ویتامین E هستند.
■ویتامین K :این ویتامین نقش اساسی در عدم لخته شدن خون ایفا میکند و علاوه بر آن برای رشد استخوانها مفید است.مواد غذایی که شامل ویتامین K هستند عبارت است از :کرفس،زرده تخممرغ،نخودفرنگی پخته،شاهی،شلغم،روغن سویا، روغن جگر ماهی.
●آیا مصرف مکمل های غذایی در کودکان ضروری است؟
به طور کلی کودکانی که سالم غذای سالم مصرف می کند لازم نیست مکمل مصرف کنند ولی برخی از کودکان به دلایلی که در پایین گفته میشود در معرض کمبود هستند و باید مکمل مصرف کنند.
یک) کودکانی که به دلایل پزشکی رژیم غذایی گیاهی دارند.
دو)اطفالی که به بیماری های مبتلا هستند که جذب مواد مغذی را مشکل کرده است.
سه)کودکانی که تحت انواع جراحی ها قرار می گیرند که بر معده یا روده هایشان اثر می گذارد.
دیدگاهتان را بنویسید