نوازش
نوازش(نوازش کلامی)
این عبارات حاوی بیان احساسات مثبت نسبت به فرد شنونده آنهاست.این عبارات می توانند شامل تعریف از خصوصیات ظاهری، اخلاقی، شخصیتی در فردی باشد. مانند: چشم و ابرو مشکی،مهربانی،بخشنده بودن.
نوازش ها دو نوع هستند.
۱)نوازش های مثبت:
نوازش های مثبت همان نوازش های کلامی، لبخند، بوسه، در آغوش گرفتن و …هستند که موجب ایجاد اعتماد به نفس در افراد میشود. ۲)نوازش های منفی :نوازش های منفی مانند اخم کردن، سیلی زدن، تذکر دادن میشود.
در تحلیل رفتار متقابل نوازشها به دو دستهی مشروط و نامشروط تقسیم میشود. زمانی که بدون دلیل مشخصی کسی را مورد نوازش قرار میدهیم مثلا دست بر سر کودکی میکشیم نوازش نامشروط رخ داده است. اما زمانی که مثلا کودک کار خوبی انجام داده و ما نوازشش میکنیم نوازش شرطی روی میدهد.
نوزادانی که تازه بدنیا امده اند اگر روزانه سه بار و هر بار به مدت پانزده دقیقه ماساژ داده شوند، وزنشان ۴۷٪ سریعتر از سایر نوزادان در شرایط مشابه، افزایش مییابد و به حالت طبیعی میرسد و حتی نشانههایی از رشد سریعتر سیستم عصبی هم در آنها دیده میشود.
نوازش کلامی در سطح اجتماعی یعنی از ویژگی های مثبت دیگران تعریف کنیم که منجر به تولید حس شادی، امید و از همه مهمتر افزایش اعتماد به نفس می شود
گونه ی دیگر از نوازش های کلامی شخصی هستند مانند قربان صدقه های بین زوجین.
▪︎موانع نوازش کلامی در روابط
۱)از مهمترین موانع نوازش کلامی در روابط انسانی غرور و منیت گوینده است که فرد فکر میکند از مقام او چیزی کم می شود..
۲)مانع دیگر درونگرایی فرد است. افراد درونگرا اغلب اوقات، علاقه چندانی به ابرازهای کلامی و رفتاری و احساسی ندارند.
۳)ایتم دیگری که می تواند در مسیر نوازش کلامی مانع ایجاد کند اهمیت دادن به نظر و قضاوت دیگران است. این مساله بیشتر می تواند خود را در حیطه روابط عاطفی نشان دهد.
شما شجاعانه و صادقانه نوازش کلامی را تقدیم شنونده کنید و مواظب حد و مرزها و عزت نفس خود باشید.
دیدگاهتان را بنویسید