جدا کردن اتاق خواب کودک
جداسازی اتاق خواب کودک قسمتی از مراحل تربیت است که سبب افزایش استقلال در کودک میشود اما خوابیدن کودک به صورت دراز مدت در کنار والدین حس استقلال،مسئولیت پذیری و سلامت روان را از کودک می گیرد و این کودکان در آینده برای رفتن به مهد و مدرسه دچار مشکل میشوند.بهترین زمان جدا کردن اتاق خواب کودک ۱۲ تا ۱۸ ماهگی است و بهتر است حداقل ۶ ماه اول را در کنار والدین بخوابند که سبب تقویت رابطه والدین و کودک میشود و کودک یاد میگیرد با زندگی خارج از رحم خود را تطبیق دهد.
■نکاتی که به پذیرش آسان جداسازی اتاق کودک و والدین کمک می کند:
۱)تغییرات باید به صورت کم کم و تدریجی باشد مثلاً به بهانه کتابخواندن،خواب عصرگاهی،بازی کودک را با اتاق خوابش آشنا کرد.
۲)داشتن یک قانون و روال مشخص خیلی به والدین و کودک کمک می کند:مثلاً کودک را برای تعویض پوشک به اتاق ببرید چراغ ها را کم کنید و به او شیر بدهید و لالایی و قصه بگویید تا به خواب برود. ۳)صبور بودن والدین نکته کلیدی است:اگر در جداسازی اتاق خواب کودک در ۱۲ ماهگی به بنبست رسید ناامید نشوید و فکر نکنید یک شبه به نتیجه می رسید و ماه بعد تلاش کنید.
۴)آموزش استقلال:می توان از تکنیک محو شدن حضور والدین استفاده کرد این تکنیک این گونه است که مادر در چند شب اول کنار تخت کودک چند شب آینده بین تخت و در و چندشب آتی کنار در و در اخرخارج از در مینشیند زیرا پدر و مادر هم باید زمانی را برای عشق بازی و ایجاد صمیمیت بین خود قرار دهند و اگر این اتفاق نیفتد و کودک در اتاق والدین باشد تاثیر منفی بر روی روابط آنها خواهد گذاشت.
۵)استفاده از کلمات مثبت و تشویق به جای عبارات تند و سرزنش آمیز.
۶)دمای اتاق را تنظیم کنید و صدای محیط را کاهش دهید.
۷)میتوان اتاق خواب کودک را تزیین کرد تا به محل خوشایندی برای او تبدیل شود.
۸)یکی از شرایط برای جدا کردن اتاق خواب کودک داشتن ارتباط عاطفی و کلامی کامل و کافی با فرزند در طی روز است که کار را برای جدا کردن او راحتتر خواهد کرد.
۹)با بیان خاطرات شیرین خود از جدا کردن اتاق خوابتان در دوران کودکی زمینه پذیرش کودک را بالا ببرید.
۱۰)از جدول ستاره هااستفاده کنید و هر وقت به عدد ده رسید برای فرزندتان جایزه بخرید.
۱۱)بسیار طبیعی با این موضوع برخورد کنید و از حساسیت بپرهیزید.
۱۲)از کودک بخواهید احساسات خود را بگوید و شما هم پذیرای احساساتش باشید و او را مسخره نکنید. ۱۳)اگر کودک تا صبح چند مرتبه بیدار شد و خواست به تخت پدر و مادر برگردد مادر مقاومت کند و کودک را به اتاق خوابش برگرداند و تا زمانی که کودک دوباره به خواب برود پیش او بماند.
۱۴)هیچ وقت کودک را به تنهایی برای خواب نفرستید زیرا به کودک فشار روانی وارد میشود.
۱۵)به اندازه تخت کودک توجه کنید زیرا بعضی از کودکان از اینکه روی تخت بزرگ بخوابند می ترسند.
۱۶)در برابر گریه و زاری کودک تسلیم نشوید و ضعف نشان ندهید.
۱۷)ریشه ترس و نگرانی های کودک را جستجو کنید زیرا کودکان در سنین پایین از موجودات خیالی مانند هیولا یا بعضی از عروسک هایشان می ترسند کودک را آرام کرده و آن عروسک را از اتاقش خارج کنید.
۱۸)کودک را قبل از خواب به دستشویی ببرید.
۱۹)هرگز دو مورد خاص که بحران ساز است یک مرتبه اجرا نکنید مثلا از پوشک گرفتن و از شیر گرفتن.
۲۰)اگر کودک به مهد کودک میرود میتوان از مربی بخواهیم که او را در مهد تشویق کند و به او جایزه بدهد.
دیدگاهتان را بنویسید