تغییر رفتار کودکان با ورود نوزاد جدید
باید قبل از به دنیا آمدن فرزند جدید آمادگی لازم را در کودک بزرگتر ایجاد کنید. هر چقدر که فرزند اول شما کوچکتر باشد فهمش از ماجرا کمتر است و ممکن است فکر کند که شما تمام توجهتان معطوف به نوزاد شده و او را فراموش کرده اید و در نتیمه احساس خطر میکند.
●چگونه فرزند بزرگتر را به خواهر یا برادر جدیدش معرفی کنیم؟
زمانیکه نوزادتان بدنیا امد از پدرش بخواهید فرزند ارشد را به بیمارستان بیاورد تا نوزاد را ببیند به محض ورود فرزند بزرگترتان او را در آغوش گرفته و نوازشش کنید همچنین از طرف کودک نورسیده برای فرزند اولتان هدیه دلخواهش را بخرید.
●برای کمک به فرزندتان این نکات را در نظر بگیرید:
•کودکان کمتر از دو سال:
کودکان در این سن هنوز درکی از ورود نوزاد جدید ندارند.درباره عضو جدید
با او صحبت کنید و برایش کتابهای تصویری بخوانید.
•کودکان 2 تا 4 ساله:
کودکان در این سن ممکن است به دلیل توجه شما به نوزاد حسادت کنند. به او بگویید بچه کوچک نمیتواند از خودش مراقبت کند و نیاز به تر و خشک کردن دارد.
برای فرزند اولتان عروسکی بخرید تا همزمان که مراقب نوزاد هستید او نیز مراقب عروسکش باشد همچنین برایش داستان بدنیا آمدنش را تعریف کنید.
•کودکان در سن مدرسه:
به فرزند بزرگتر امتیازاتی بدهید.مثلا بتواند کمی دیر تر بخوابد.
از او بخواهید برای مراقبت از نوزاد به شما کمک کند.
وقتی اشنایان برای نوزاد کادو می اورند شما یک هدیه هم به بچه اولتان بدهید.
●حال به نکات مهمی میپردازیم:
۱)هر بار که فرزند اول شما از نوزاد مراقبت مناسبی به عمل میآورد یا به شیوه درستی با او رفتار میکند به طور کلامی یا غیرکلامی به او پاداش دهید.
۲)بسیاری از کودکان(خواهر و برادر بزرگتر نوزاد) وقتی میخواهند با نوزاد بازی کنند ممکن است ناخوداگاه حرکتی پرخاشگرانه از خود نشان دهند در این مواقع تلاش کنید تا به وسیله اســباب بازی مناسب یا یک وسیله سرگرم کننده دیگر حواس او را پرت کنید.
توجه داشته باشید که نحوه واکنش شما و رفــتار با کودک تا حد زیادی میتواند در تکرار رفتار کودک نقش داشته باشد.
۳)وقتی نوزادتان به دنیا امد سعی کنید بیشتر فرزند ارشدتان را در آغوش بگیرید و زمانهای خاصی را برای بازی با او یا کتاب خواندن در کنار او اختصاص دهید.
۴)برای تنبیه کودک همیشه به فکر سالم ترین و درست ترین راه باشید.
۵)کودکان بزرگتر اغلب اضطرابهای خود را از طریق واکنشهای رفتاری نشان میدهند. بهتر است علت توجه بیشتر به فرزند کوچکتر را به طور واضح برای کودک بزرگتر توضیح دهید تا زمینه ایجاد حـسادت فرزند اول ایجاد نشود.
۷)برای عدم بروز مشکلات روانی و رفتاری برای فرزند اول بهتر است والدین فاصــله سنی بین فرزندان را به گونه ای رعایت کنند که فرزند اول قدرت پذیرش فرزند دوم را داشته باشد.
۸)فرزند ارشد را مشغول کار هایی کنید که از عهده ان برمی اید و می تواند او را از بچه تازه متولد شده مجزا کند.
۹)برخی کودکان به دیدن نوزاد هنگام شیردهی و یا در کنار مادر بودن تمایل دارند. کودک را با دست دیگر در آغوش بگیرید.
۱۰)اگر کودک بیش از 30 دقیقه آرام مانده است ارامش کودک را تحسین و تشویق کنید.
۱۱)پدر و مادر باید در رفتار تربیتی با کودک هماهنگ باشند.
۱۲) بعضی از رفتارهای نامناسب کودک را نادیده بگیرید.
۱۳)کودکتان را بجای اینکه با بقیه بچه ها مقایسه کنید تحسین کنید.تحسین، هنگامی که صحیح از آن استفاده شود و روشی آشکار برای مقایسه بین کودکان نباشد می تواند یک انگیزه دهنده ی عالی باشد.
بگذارید کودکان با یکدیگر احساس راحتی کنند و به همدیگر افتخار کنند.
۱۴)تغییرات لازم را به تدریج انجام دهید.
پیش از ورود نوزاد به مرور تغییرات لازم را انجام دهید؛ زیرا این کار فرصت سازگار شدن با شرایط تازه را برای کودک فراهم می کند. اتاق خواب کودک را جدا کنید و به جای تختخواب بچگانه از تختخواب بزرگ استفاده کنید. به کودک نگویید علت تغییرات ورود فرزند جدید است؛ زیرا در او احساس حسادت، خشم یا طرد شدن به وجود می آید. به او بگویید تو بزرگتر شدهای و باید در اتاق خواب مخصوص خودت بخوابی.
دیدگاهتان را بنویسید