تاثیر تغذیه بر یادگیری دانش اموزان
تغذیه در رشد،سلامت و قدرت یادگیری در کودکان بر کسی پوشیده نیست. بنابراین کمبود مواد مغذی باعث کاهش قدرت فراگیری در کودکان میشود. در دوران مدرسه به ویژه سالهای آخر دبستان که مقارن با جهش رشدی است کودک باید از همه گروه های مواد غذایی استفاده کند تا انرژی بدنش تامین شود که در صورت تأمین نشدن کودک با اختلال در رشد مواجه میشود. یکی از مهمترین راه ها برای اطمینان،استفاده از شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات،گوشت، تخم مرغ،حبوبات،مغزها،میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات است.
**نان و غلات: مانند ماکارونی گندم ذرت جو که بیشترین نقش تامین انرژی بدن را دارد.
**گوشت،تخم مرغ،حبوبات و مغزها:انواع گوشت قرمز و سفید تخم مرغ و حبوبات در این گروه هستند که پروتئین ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند همچنین باید بدانیم حبوبات دارای مقادیر کمی پروتئین هستند ولی مصرف آنها توصیه می شود. تخم مرغ هم دارای بیشترین تعادل اسید های آمینه در بین تمام مواد غذایی است.
**میوه ها و سبزیجات:سبزی ها ومیوه ها دارای مقادیر زیادی فیبر و مواد معدنی هستند که برای مقاومت بدن در برابر بیماری ها و سلامت پوست و مو ضروری هستند.
**شیر و لبنیات:شیر و لبنیات از نظر کلسیم تا حد قابلتوجهی غنی هستند و با مقدار کمی ویتامین D همراه هستند.
فقدان مواد مغذی مانند پروتئین، آهن ، ید و ویتامینهای A و B باعث پیدایش گرسنگی پنهان میشود که خود گرسنگی پنهان باعث کج خلقی، استرس و اضطراب و عدم تمرکز می شود.
●کم خونی و فقر آهن :برای ساختن گلبول های قرمز خون اگر آهن به مقدار کافی نباشد شخص دچار کمخونی و فقر آهن میشود .فقر اهن سبب کاهش قدرت ادراک و یادگیری و تأخیر در رشد فرد می شود کودکانی که دچار کم خونی هستند دائماحساس خستگی و ضعف می کند. از منابع غنی آهن می توان به گوشت قرمز ،حبوبات، خشکبار و سبزی ها اشاره کرد.
●کمبود ید: کمبود ید باعث عقب ماندگی جسمی و ذهنی ،اختلالات عصبی و روانی، اختلالاتی در راه رفتن، صحبت کردن ،فکر کردن و کار کردن و آموزش پذیری در کودکان میشود.
●اهمیت صبحانه برای دانش آموزان: از مهمترین وعده های غذایی برای افراد جامعه صبحانه است دانشآموزانی که صبحانه نمی خورند در یادگیری دروس دچار مشکل میشوند پس برای اینکه دانشآموزان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید شام را در ساعات ابتدایی شب میل کنند و سر ساعت معین بخوابند تا صبح وقت کافی برای خوردن داشته باشند همچنین در وعده صبحانه غذاهایی مانند فرنی، حلیم ،عدسی، شیر برنج ،کره، مربا، عسل ،نان ،خرما ،شیر باید مصرف شود.
● نقش خانواده در تغذیه صحیح فرزندان:
از آنجا که کودکان وعده های اصلی غذایی مانند صبحانه، ناهار و شام را با حضور والدین صرف میکنند ،الگوی غذایی اصلی آنها تابع خانواده است پس خانواده باید موقعیتی را فراهم کنند تا فرزندانشان از رژیم غذایی سالم و متنوع برخوردار باشند تا نسلی سالم تحویل جامعه بدهند.
دیدگاهتان را بنویسید