اجتماعی شدن کودک
■تعریف اجتماعی شدن یا جامعه پذیری:
اجتماعی شدن فرایند طولانی مدت از تولد تا آخر عمر است که افراد از طریق آن زندگی در جامعه را می آموزند و خود را با آن منطبق می کنند.
■اجتماعی شدن افراد جامعه برای جامعه امری ضروری و کارکردی است چرا که پرورش افراد سازگار و همنوا با قبول هنجارها و درونی کردن قواعد زندگی از طریق اجتماعی شدن ممکن میشود.
■در فرایند اجتماعی شدن مهمترین لایه های فرهنگ که به افراد آموخته می شوند نمادها، هنجارها، ارزش ها و عقاید هستند.
■چرا اجتماعی میشویم؟
یک)جهت ارتباط با دیگران و برطرف کردن نیاز ها و خواسته ها.
دو)برای ایجاد فهم و ارزشهای مشترک جهت برخورداری از زندگی آسوده.
■ راهکارهای اجتماعی شدن کودک شامل موارد زیر است:
۱) با کودکتان ارتباط برقرار کنید.تعامل پدر و مادر با کودک و ارتباط چهره به چهره به خصوص در ماههای اول تولد نوزاد به اجتماعی شدن کودک کمک زیادی می کند. طبیعتاً هرچه کیفیت این ارتباط بیشتر باشد نتیجه به دست آمده مطلوبتر خواهد بود.
۲) کودکان دوستان و اقوام را به منزلتان دعوت کنید. وقتی کودکان هم سن و سال کنار یکدیگر قرار می گیرند روند اجتماعی شدن در آنها شکل می گیرد.
۳) پدر و مادر باید الگوی فرزند خود باشند. بچه باید ببیند پدر و مادرش با دیگران تعامل دارند .مثلاً مادر در اتوبوس مجله خود را به بغل دستیش میدهد.
۴)کودک باید عضو گروهی باشد. کودک را در کلاسی که مورد علاقه اش است ثبت نام کنید تا یاد بگیرد چگونه دوست پیدا کند و با آنها ارتباط برقرار کند.
۵) کودک را به خاطر خجالتی بودن نصیحت و سرزنش نکنیم. مثلاً نگوییم چرا سلام نکردی چرا با بچههای دیگر بازی نمی کنی.
۶)با کودک باید زیاد صحبت کرد و به او بگویید در هر مکانی که هست چگونه باید برخورد کند.
۷)اعتماد به نفس کودک را بالا نگه دارید.یعنی از شجاعتش،رفتار خوبش تعریف و تمجید کنید یا مثلا بگویید دخترم چقدر تو قشنگ شعر میخوانی.
۸)باید در کودک نوع دوستی را پرورش داد.باید خوبی های دوستانش را به او بگوییم و بدی هایشان را پنهان کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید