آهن ربا در زندگی…
آهنربا دو قطب شمال و جنوب دارد.
به دو سر آهنربا که خاصیت آهنربایی آنها بیشتر است قطبهای آهنربا میگویند.
آهنربا اجسام آهنی( فلزی) را جذب خودش میکند.
اگر دو قطب همنام آهنربا به هم نزدیک شوند همدیگر را دفع میکنند و اگر دو قطب غیر همنام به هم نزدیک شوند همدیگر را جذب میکنند.
، خاصیت آهنربایی در همه جای یک آهنربا یکسان نیست در وسط از قسمتهای دیگر کمتر است و همچنین به دلیل جنس و نوع ماده تشکیل دهنده آن، بزرگی و کوچکی و خیلی عوامل دیگر قدرت آهنرباها هم یکسان نمیباشد.
آهنربا به چیزهای آهنی و یا دارای آهن و به برخی فلزات مانند کبالت، نیکل و انواع فولاد میچسبد و به غیر فلزها و بسیاری از فلزات مانند طلا، نقره و مس نمیچسبد.
اگر تشت پر از آبی را روی سطح صاف بگذاریم و یک یونولیت روی آب بگذاریم و آهنربایی را روی آن قرار دهیم قطبی از آهنربا را که به طرف قطب شمال قرار میگیرد قطب شمال مینامیم و با Nنشان میدهیم و قطبی از آهنربا را که به طرف قطب جنوب قرار میگیرد قطب جنوب آهنربا مینامیم و با S نشان میدهیم.
از قطب نما در مسافرت هوایی و دریایی برای اینکه جهت حرکت کشتی یا هواپیما را پیدا کنیم استفاده میکنیم.
آهنربای الکتریکی برای جابجایی اجسام سنگین در کارخانهها و برای جداسازی مواد مغناطیسی از مواد دیگر استفاده میشود.
قدرت آهنربای الکتریکی به شدت جریان الکتریسیته و دور سیم پیچ آن بستگی دارد.
در مراکز بازیافت وسیلههای آهنی به وسیله آهنربای الکتریکی سریعتر از بقیه مواد جداسازی میشود.
ما اگر از کالاهای بستهبندی شده فلزی استفاده کنیم مزیتها و معایبی دارد از مزیتهایش میتوان به ماندگاری بالا و آسیب پذیری کمتر در حمل و نقل اشاره کرد و از معایب آن میتوان به زود به پایان رسیدن معادن اشاره کرد.
بازیافت زبالهها فوایدی دارد باعث میشود منابع و معادنی که برای تولید آن کالا به کار رفته است دیرتر تمام شود و محیط زیست و زندگی ما کمتر آلوده شوند.
دیدگاهتان را بنویسید