آموزش مهارت زندگی به کودکان
۱.والدین باید به کودکان خود بگویند اگر جایی حقی از انها در حال ضایع شدن بود با حفظ احترام حق خود را بگیرند.
۲.مدیریت زمان را باید به فرزند خود اموزش دهید مثلا:
یک فهرست از کارهایی که فرزندتان باید انجام دهد تهیه کنید و به دیوار بزنید که شامل این موارد باشد: چه کارهایی باید انجام دهد و چه مقدار زمان برای انجام دادنش نیاز دارد. هر کسی مسئول است که طبق برنامهریزی کارها را انجام دهد.
۳.کودکان باید یاد بگیرند که باید در قبال پولی که به او میدهید مسئولیت پذیر باشند. اگر ماهانه پــول تو جیبی به کودکان میدهید باید بدانند که اگر پول خود را زودتر از موعد مقرر خرج کنند دوباره پولی به انها نمیدهید. به آنها بیاموزید پول های خود را برای نیازهای مختلف تقسیم بندی کنند و بخشی از پول را پس انداز کنند.
۴.آموزش بخشندگی به کودک می تواند حس نوع دوستی و صفات انسانی او را تقویت نماید.
۵. با کارهای خانه متناسب با سن کودک شروع کنید که برای کودکان خردسال شامل یادگیری چگونگی مرتب کردن تختخوابشان است. میتوانید در انجام کارهای کوچک خانه مثل اماده کردن وسایل سفره و برش دادن نانها از کودکمان کمک بخواهیم. و یا از آنها بخواهیم لباسهایشان را در ماشین لباسشویی بیندازند. در هنگام خرید کردن کودکان را نیز با خودتان ببرید و آنها را با مواد غذایی و ملاحظات اقتصادی آشنا کنید.
۶.هنگامی که کودک تصمیمی را میگیرد مزایا و معایب آن تصمیم را بگویید و سپس تصمیمگیری را به عهده خود او بگذارید. هرچقدر که کودکان بتوانند تصمیمهای درست تری بگیرند این موضوع در افزایش اعتماد به نفس کودکان تاثیر میگذارد.
۷.مهم است که برای کودکتان توضیح دهید که بهداشت بخش خیلی مهم از زندگی روانه ما را تشکیل میدهد.به محض اینکه آن ها یادگیری این مهارت ها را شروع می کنند یک جدول تنظیم کنید که در آن همه تکالیف بهداشتی وجود داشته باشد تا کودکتان بداند باید چه کارهایی باید انجام بدهد.
۸.دفعه دیگر که در مغازه بودید و فرزندتان وسیله ای گران می خواست گوشی خود را بیرون آورده و قیمت یا کیفیت آن را با قیمت یا کیفیت همان چیز در فروشگاه های دیگر مقایسه کنید شما با این روش به فرزند خود یاد می دهید هوشمندانه خرید کند.
۹.این امر بدیهی است که در دنیای امروز، ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است و توسعه دفاع شخصی نه تنها باعث می شود کودک احساس استقلال بیشتری کند، بلکه اعتماد به نفسش هم بیشتر می شود.
۱۰.هنگامی که کودک شما به دلیل مشکلاتی که با دوست خود داشته به شما مراجعه می کند او را تشویق کنید تا از منظر دیگران هم به داستان نگاه کند.
همچنین فرزندتان را به تنهایی قادر به حل مسئله کنید تا در صورت بروز چالش ها آمادگی داشته باشد. آنها باید انعطاف پذیری را یاد بگیرند تا با تغییرات مختلف و محیطهای مختلف سازگار شوند.
۱۱.هوش کلامی یکی از بایدهایی است که می بایست به فرزندان خود آموزش دهید. آنها باید بتوانند در جمع دوستان، آشنایان و حتی افراد غریبه نقطه نظرات خود را بیان کنند.
دیدگاهتان را بنویسید