چگونه کودکان را به مطالعه و کتاب خوانی علاقه مند کنیم؟
۱)کتابی باید برای کودکمان بخریم که به ان علاقه داشته باشد و دارای تصاویر جذابی باشد.فقط باید توجه کرد که تعداد صفحات کتاب کم باشد که از حوصله کودک خارج نباشد.
۲)زمان خاصی مثلا(هر شب قبل خواب کودک) را به عنوان زمان خواندن داستان قرار دهید.سعی کنید آن را به صورت برنامه ای منظم در هر روز دنبال کنید.
۳)اگر اطلاعاتى را كه از مطالعه به دست مى آوريد با فرزندانتان در میان بگذارید با اين كار به بچه ها مى فهمانيد كه به آنچه مى خوانيد علاقه داريد و دوست داريد آنها نيز به مطالعه علاقه مند شوند.
۴)همیشه قبل از خواندن کتاب به کودک نام کتاب را بگویید تا در ذهنش بماند.
۵)در هنگام خواندن داستان متناسب با داستان صدای خود را بالا و پایین ببرید تا جذابیت داستان زیاد تر شود.
۶)طرح سوال هنگام کتابخوانی به صورت بازی گونه، موجب می شود کودک با دقت بیشتری کتابخوانی را ادامه دهد و تفکر و تلاش او برای پاسخ دادن، زمینه رشد فکری او را آغاز و استعدادهای او را تقویت کند.
۷)بعد از انکه خواندن کتاب با کودکتان به اتمام رسید با عروسک ها و حیواناتی که کودک در اتاقش دارد یک بار داستان را اجرا کنید تا قوای تخیل کودک پرورش یابد.
۸)اگر جواب سوالی را نمی دانید، بهتر است به کودک بگویید نمی دانم و از کتاب پیدا کنید. به این ترتیب نشان می دهید می توان خیلی اطلاعات جالب را از کتاب به دست آورد.
۹)بچه های بزرگ تر خانواده می توانند برای خواهر و برادرهای کوچک تر خود کتاب بخوانند که به نفع هر دو انهاست.
۱۰)آنچه فرزندتان را اهل مطالعه و کتاب خوان بار می اورد این است که ببیند به طور مرتب برای خواندن کتاب، وقت زیادی می گذارید.
۱۱)نکته ای که باید به ان توجه کرد این است که مطالعه به خودی خود نوعی پاداش محسوب می شود ولی وقتی تماشای برنامه های تلویزیونی را جایگزین پاداش می کنید درواقع به آنها یاد داده اید آنچه واقعا محصول تلاش شماست، نه مطالعه که تلویزیون است.
۱۲)سعی کنید در فواصل زمانی معین برای آنان کتاب بخرید. داشتن تعدادی کتاب خوب در قفسه کتابها میتواند یک محرک قوی برای کودکان باشد که به مطالعه جذب شوند.
۱۳)ایجاد فضای راحت و مناسب برای مطالعه باعث میشود که کودک به مطالعه و خواندن کتاب ترغیب شود.
۱۴)قرار نیست سلیقه کودکان با شما برابر باشد بنابراین اجازه دهید بر اساس سن خود کتاب دلخواهش را بخواند.
۱۵)اجازه دهید کودک وقتی کتابی را مطالعه کرد با هیجان برای شما تعریف کند و در موردش با شما بحث کند و راحت نظرش را بگوید.
۱۶)از فرزندانتان بخواهيد مارك هاى مختلف پودر لباس شويى، ماست، حبوبات و غيره را از نظر قيمت، محتويات و اندازه بسته بندى آن با هم مقايسه كنند. با همديگر ببينيد كه كدام جنس براى خريدن بهتر است.
۱۷) به عنوان پاداش به فرزندانتان كتاب يا مجله بدهيد.
۱۸)مراجعه به كتابخانه را در روال كارهاى جمعى خانواده قرار دهيد.
دیدگاهتان را بنویسید