پرخوری عصبی یا بولیمیا نروزا
بولیمیا نروزا که نام دیگرش پرخوری عصبی است نوعی اختلال در خوردن و پرخوری است که با تلاش فرد برای پاکسازی بدن از مواد غذایی که خورده یا روش های دیگر برای جلوگیری از افزایش وزن دنبال میشود.
پاکسازی بدن شامل:استفراغ،استفاده از ملین، ورزش بیش از حد و روزه داری می باشد.
نشانه های بولیمیا نروزا شامل نشانه های جسمی، رفتاری و عاطفی است.
■علائم جسمی:دندانپزشکان اولین کسانی هستند که علائم استفراغ خود القایی را در دهان فرد می بینند زیرا این کار فرسایش دندان را به دنبال دارد.برای دیگر علائم جسمی میتوان به سردرد،تپش قلب،گلو درد دائمی،از دست دادن تعادل،دل درد،حفره های دندان،دندانهای خراب و زرد اشاره کرد.
■علائم رفتاری:تمایل زیاد به ورزش کردن،خوردن مقادیر زیادی غذا در یک وعده،نیاز همیشگی به رفتن توالت و حمام بعد غذا برای پاکسازی،مصرف بسته های ملین و ادرارآور،صحبت زیاد در مورد رژیم، کنارهگیری از دوستان.
■علائم عاطفی عبارتند از: افسردگی،نوسانات خلقی، نیاز به تایید شدن،انتقاد از خود.
دلایل پرخوری عصبی مشخص نیست اما تعدادی از عوامل ممکن است نقش داشته باشند:مانند ظاهر بدن،ژنتیک،تاثیر رسانهها،رفتارهای آموخته شده، درگیری یکی از اعضای خانواده با اختلالات خوردن. ■درمان پر اشتهایی عصبی: ۳ روش درمانی مفید وجود دارد:۱)درمان شناختی رفتاری:که افراد یاد میگیرند این افکار و نگرشهای بد را تغییر دهند و رفتار سالم را جایگزین کنند.۲)رفتار درمانی دیالکتیکی:شامل بهبود روابط و خودآگاهی و یادگیری مهارتهای مدیریت عاطفی متمرکز است.۳) درمان مبتنی بر خانواده:در این رویکرد والدین مراقب و کنترل گر غذا خوردن آن فرد بیمار هستند تا دوباره به استقلال و مدیریت خود برسد.دارو درمانی فرد مبتلا به پرخوری عصبی شامل داروهای ضد افسردگی است مانند:(فلوکستین،سرترالین…….)
دیدگاهتان را بنویسید