نقش پدر در تربیت فرزند
شاید بسیاری از افراد تصور کنند که تربیت فرزند فقط بر عهده مادران است و پدر و فقط مسئول تامین مخارج است.
بر اساس تحقیقات روان شناسی سه روش تربیتی متفاوت در میان والدین وجود دارد:
۱)والدین مقتدری که کمتر محبت میکنند ولی نفوذ و کنترل زیادی روی کودک خود دارند.
۲)والدینی که محبت و عشق بین اعضای خانواده شان زیاد است ولی در عین حال همچنان کنترل و نظارت خود را روی کودک دارند.
۳)والدینی که در خانواده شان فرزند سالاری حکم فرما است و کنترل کمی روی فرزند خود دارند.
تاثیر پدر در روند رشد کودکان:
■رشد احساسات: کودکان به صورت آگاهانه و ناآگاهانه ویژگی های زیادی را از پدر به ارث میبرند پس نوع رفتار و نحوه صحبت پدر و مادر با فرزند موجب میشود تا احساساتشان تحریک شده و رشد بیابد.
■پیشرفت تحصیلی و شناخت استعدادها:زمانی که فرزند در کنار پدر زمان مناسبی را گذرانده باشد آمادگی بیشتری در زمینه های تحصیلی پیدا میکند و در نتیجه سعی میکند موفقیتهای بیشتری را کسب نماید.
■ارتباط گیری مناسب و کاهش پرخاشگری:پدر خانواده یکی از مهمترین الگوهایی است که کودک به آن نگاه میکند و از آن تقلید میکند به طور مثال اگر پدر خانواده در زمان دعوا با مادر خانواده همچنان احترام مادر را نگه دارد کودک یاد میگیرد کمتر به رفتارهای تکانشی روی بیاورد.
■بالا بردن اعتماد به نفس:رابطه سالم پدر با فرزند مخصوصاً دخترها به صورت شگفت انگیزی باعث افزایش اعتماد به نفس فرزند میشود.
■مقاومت در مقابل استرس:خانواده کودک و صد البته پدر با ایجاد یک ارتباط سالم با فرزندان احتمال درگیر شدن او با افسردگی و دیگر ناراحتیها راکممیکند.
■ناامنی و پرخاشگری:کودکانی که از حضور پدر در خانواده محروم باشند خشونت و عصبانیت زیادی را از خود بروز میدهند و به شخصیت های ضد اجتماعی و پرخاشگر معروف میشوند.
■بی اعتمادی در ارتباط:این افراد به سختی میتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و اعتماد کنند.
پشتیبان و محافظت کننده:هنگامی که کودک حس میکند که پدر حامی او است در هر موقعیتی که باشد حس اعتماد و ثبات دارد.
■معلم و آموزگار:اگر پدر از اول زندگی به کودک اصول اولیه و ارزشها را یاد دهد کودک این مهارتها را تمرین می کند و به فرد موفق تری در جامعه تبدیل می شود.
■دوست رفیق و همبازی:کودکانی که با پدر و مادر خود دوست هستند و رابطه صمیمانه ای دارند احتمال کمتری دارد که از مسیر درست زندگی خارج شوند.کودکان دوست دارند بازی و فعالیت های فیزیکی خود را کنار پدر خانواده سپری کنند پدران میتوانند در هنگام بازی به کودک مهارت حل مسئله را آموزش دهند همچنین بازی کردن در کودکان باعث تقویت عضلات دست و هماهنگی دست و چشم میشود.
دیدگاهتان را بنویسید