مواد غذایی و خوراکی هارا به چند دسته میتوانیم تقسیم کنیم؟
دسته بندی مواد غذایی و خوراکی ها
▪︎ همه خوراکی ها به دو دسته تقسیم می شوند: ۱)سالم
۲)ناسالم
▪︎ مواد غذایی در چهار گروه دسته بندی می شوند:۱) پروتئین ها مثل گوشت و مرغ و تخم مرغ
۲)نان و غلات
۳)چربی ها مثل کره و روغن
۴)ویتامین ها مثل میوه و سبزیجات
▪︎ انسانها برای حرکت، تنفس، صحبت کردن، نوشتن و همه کارهای روزمره خود به غذای سالم نیاز دارند.
▪︎ خوردن نمک اضافی موجب فشار خون میشود.
▪︎ خوردن شیرینی اضافی موجب زیاد شدن وزن و بیماری قند خون میشود.
▪︎ برای هر گروه از مواد غذایی مثال بزنید. ۱)نان و غلات: ماکارونی ،آرد ،برنج، نان
۲) پروتئین:گوشت قرمز، ماهی، مرغ ،تخم مرغ، حبوبات
۳) ویتامین: انواع سبزی ها و میوه ها
۴)چربی ها: روغن ،کره،دانه های روغنی مانند آفتابگردان و زیتون
▪︎ نقش نان و غلات در بدن چیست؟ به بدن انرژی می رساند.
▪︎ نقش ویتامین در بدن چیست ؟این گروه برای سلامتی و درست کار کردن اعضای بدن لازم است.
▪︎ نقش پروتئین در بدن چیست؟ این گروه باعث رشد بدن ما میشود.
▪︎نقش چربی ها در بدن انسان چیست؟ این گروه انرژی بدن را تامین میکند. خوردن زیاد این گروه برای بدن ضرر دارد.
▪︎ نقش مواد نگهدارنده در برخی از خوراکی ها چیست؟ این مواد از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری کرده و مدت نگهداری غذا را طولانی میکند ولی در کل چیز خوبی نیست.
▪︎چند روش نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی را نام ببرید؟ اضافه کردن نمک، اضافه کردن شکر ،نگهداری مواد در سرکه.
▪︎ برای سالم ماندن مواد غذایی باید آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کرد مثلاً مواد لبنیاتی مانند شیر و ماست را باید در یخچال نگه داریم چون در جای گرم فاسد میشوند بیشتر مواد غذایی تاریخ انقضا دارند یعنی بعد از گذشتن آن تاریخ ماده غذایی فاسد می شوند و خاصیت خود را از دست میدهند.
▪︎خوراکی هایی مانند چیپس و پفک و نوشابه که دارای رنگ مصنوعی هستند را باید کم مصرف کرد زیرا برای سلامتی بدن ضرر دارد.
دیدگاهتان را بنویسید