تغذیه در پاییز
•مزاج و طبیعت پاییز سرد و خشک است. توجه کنید مزاج فصل پاییز در همه مناطق یکسان نیست و در هر منطقه مزاج فصل پاییز متغیّر است.
•پاییز برای افرادی که مزاج گرم و تر دارند مناسب است اما افرادی که مزاج سرد و خشک دارند ممکن است در پاییز دچار بیماری شوند.
•برای جلوگیری از غلبه سودا و بیماری های ناشی از آن در پاییز، حضرت امام رضا(ع) توصیه می کنند که از مسهل ها استفاده کنید.افراد دچار یبوست نباید تا درمان یبوست از مسهل ها استفاده کنند.
•برای جلوگیری از بیماری های ناشی از سردی مزاج در پاییز و برای کمک به دفع سودا متخصصان طب سنتی مصرف شیرینی های طبیعی که بعضی گرم و تر و برخی گرم و خشک هستند را توصیه میکنند.
•در فصل پاییز برای افزایش سلامتی حدالامکان از گوشت های معتدل مانند گوشت بره و بزغاله استفاده کنید.
•در فصل پاییز برای کاهش عوارض خشکی بدن، از مصرف خوراکی های خشک مانند غذاهای سرخ شده و کبابی بپرهیزید.
خوراکی های خشک عبارتند از:کنسروها و کمپوت ها، سوسیس و کالباس و فست فودها، ادویه های تند و تیز، ترشی ها، سرخ کردنی ها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، کلم و…..
•در فصل پاییز متخصصان طب سنتی توصیه می کنند که افراد برای جلوگیری از بیماری ها باید از حمام رفتن زیاد دوری کنند.
•در فصل پاییز بهتر است مواد غذایی معتدل را استفاده کنید و نباید غذاهای خیلی گرم و خیلی سرد را مصرف کنید. سردی ها را بهتر است در فصل گرم و گرمی ها را بهتر است در زمستان مصرف کنید.
•در پاییز از مصرف میوه های تابستانی و مصرف میوه های سردخانه ای اجتناب کنید.
•در فصل پاییز خوردنی هایی با طبیعت گرمی و تر مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، حلوای طبیعی، مغز خشکبار به ویژه بادام درختی، آشهای ساده را بیشتر مصرف نمایید.
•برای کاهش سردی مزاج و افزایش انرژی در پاییز فعالیت بدنی داشته باشید و ورزش کنید.
•در فصل پاییز هرگز ناشتا آب سرد ننوشید و از نوشیدنی هایی مانند شربت عسل استفاده کنید.
•در فصل پاییز از مصرف نابجای داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها و کورتون ها پرهیز کنید.
■فصل پاییز مناسب مصرف هرچه بیشتر مواد غذایی با طبیعت گرم و تر است.
گوشت بره، شتر، بلدرچین، گندم (نان، جوانه، در آش و سوپ)، نخود و لوبیا (با خیساندن نفخ آن گرفته شود)، سیب، موادغذایی آب پز و یا کبابی (سرخ کردنی بسیار کم)، میوههای شیرین و آبدار (انار شیرین و انگور شیرین)، کشمش، مویز، بادام، زرده تخم مرغ (آب پز یا عسلی)، شیره خرما و شیره انگور، مربای بالنگ، به، سبزیجات، چغندر، ترب، هل و دارچین، انجیر، شیر با عسل، شیر برنج، فرنی و کنجد همگی غذاهای مناسب فصل پاییز هستند. با استفاده از این غذاها میتوانید اصول تغذیه در فصل پاییز را رعایت کنید.
علاوهبر نکاتی که گفته شد، برخی از غذاها نیز طبعی معتدل دارند که منعی برای مصرف هر دو گروه (افراد با طبع سرد یا گرم) وجود ندارد.
بطور کلی مصرف مواد غذايى گرم و تر به علت سردی و خشكى مزاج پاييز توصيه مىشود، چرا كه بدن را با توجه به مزاج سرد و خشك فصل به تعادل میرساند.
•دمنوشهای مناسبی برای این فصل وجود دارد مانند:اسطوخودوس، چای به، چای پونه و آویشن و…
•میان وعدهها را نباید در این فصل فراموش کرد. یک عدد سيب ميان وعدهای ايدهآل محسوب میشود. سیب میوهای خوش طعم، كم كالری و سرشار از آنتی اکسیدان است.
•پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا: در فصل پائیز سر خود را بپوشانید زیرا سر بدون پوشش به ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است، موجب بسته شدن منافذ پوستی می شود. بسته شدن این منافذ سبب می شود که بخارات دفع نشود و تجمع آن ها در سر باعث بروز برخی بیماری ها از جمله نوعی زکام و سرفه می شود.
•دوری از مکان سرد: اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذ پوستی و عوارض ناشی از آن که باید از این کار پرهیز کرد.
•رطوبت بدن: به دلیل خشکی فصل و تأثیر آن روی بدن، لازم است از عواملی که موجب تری بدن می شود کمک گرفت.
•استفاده از عطر: در این فصل بهتر است برای تقویت روح از عطرها و بوهای خوش و ملایم استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید