از گذشته تا آینده(نان)
در کشور ایران نان مهمترین ماده غذایی است. نان انواع مختلفی دارد: بربری، لواش، تافتون، سنگک و…
در ابتدای کار کشاورز زمین را شخم میزند و کود میدهد تا زمین آماده کاشت گندم شود سپس دانه گندم را در زمین میپاشد و منتظر میشود خوشه گندم سبز شود.
در گذشته وقتی گندم اماده برداشت میشد ان را با داس برداشت میکردند ولی امروزه از ماشین کمباین استفاده میشود.
سپس گندم را برای تبدیل به آرد به آسیاب میبرند.
اسیاب ها در قدیم به شکل سنگی،دستی یا ابی بودند ولی در زمان حال برقی و مکانیکی هستند و کار با زمان کمتری انجام میشود.
آرد پس از تهیه در کیسههای کتانی یا کاغذی یا در سیلو نگهداری میشود و نباید در جای مرطوب و گرم نگهداری شود وگرنه خراب میشود. همچنین محل نگهداری ارد باید قابل تهویه و بدون حشره باشد.
بعد از این مرحله آرد را به نانوا جهت تهیه نان میدهیم.نانوا آب و مایع خمیر و نمک را به آرد اضافه میکند و ورز میدهد. قبلاً این ورز دادن به وسیله دست نانوا بود ولی الان به وسیله مخلوط کن انجام میشود.
چند ساعتی به چانهها استراحت میدهیم.حالا نوبت به پخت نان میرسد. در گذشته از تنورهای زمینی استفاده میکردند ولی امروزه در تنورهای صنعتی، گازی یا ماشینی نان را میپزند.
اسراف نکردن نان به معنی به اندازه خریدن و مصرف درست نان است.انسان نباید نان را اسراف کند چون نعمت خداوند است و انسانهای زیادی برای تهیه نان زحمت کشیدهاند.
دیدگاهتان را بنویسید